понеділок, 21 листопада 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Судитимуть російського агента, який працював на терориста Гіркіна
3

Служба безпеки України передала до суду матеріали кримінальних справ щодо двох агентів Кремля.

Вони збирали розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділив українських Сил оборони на східному напрямку. Обох зловмисників затримали на території Донецької області. Серед них – особистий інформатор російського терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна). Про це повідомила пресслужба СБУ 21 листопада.

"На колишнього "міністра оборони ДНР" він вийшов через заборонену соцмережу "Одноклассники" після початку повномасштабного вторгнення. Там він запропонував Стрєлкову свою "допомогу" у війні проти України", – зазначили в повідомленні.

За вказівками російського терориста, його поплічник збирав інформацію про місця тимчасового базування і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території Слов'янська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На звільненій Херсонщині "спакували" депутата від ОПЗЖ

Агенти Кремля збирали розвіддані про дислокацію й переміщення підрозділив українських Сил оборони на східному напрямку
Фото: ssu.gov.ua
Агенти Кремля збирали розвіддані про дислокацію й переміщення підрозділив українських Сил оборони на східному напрямку
Агенти Кремля збирали розвіддані про дислокацію й переміщення підрозділив українських Сил оборони на східному напрямку

"Також зловмисник передавав ворогу локації місцевих держустанов та об'єктів критичної інфраструктури. Встановлено, що передавання закритих відомостей ворожий агент здійснював з власного профілю у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої місцевості", – повідомила СБУ.

Іншим поплічником російських окупантів виявився мешканець селища Клебан-Бик Донецької області, який після початку повномасштабної війни був завербований представником ФСБ. За завданням російської спецслужби він проводив розвідувально-підривну діяльність у Краматорському районі.

"Насамперед ворожий агент намагався виявити колони української військової техніки й через анонімний месенджер передати до РФ їхню геолокацію", – додали в пресслужбі.

Обом зловмисникам повідомили про підозри. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Ще 11 жителям Запорізької області, які добровільно погодилися на пропозицію окупаційної влади взяти участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо приєднання захопленої росіянами території до складу країни-окупанта, повідомили про підозру.

Четверо з них очолили незаконні дільничні виборчі комісії, інші сім – стали членами цих псевдовиборчих органів, утворених в Мелітопольському, Бердянському й Василівському районах, повідомила 19 листопада Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Судитимуть російського агента, який працював на терориста Гіркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути