Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2021 16:02

Суддя отримав 6 років в'язниці

Суддя отримав 6 років в'язниці
Суддю Рахівського райсуду Закарпатської області Івана Тулика засудили до 6 років в'язниці за хабарництво. Фото: Рахівський районний суд

Суддю Рахівського райсуду Закарпатської області Івана Тулика визнали винним у хабарництві і засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також він не має права обіймати певні посади протягом 3 років. Таке рішення 16 лютого виніс Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Telegram. Оголошення вироку транслювалося на Youtube-каналі суду.

Правоохоронці довели, що суддя двічі отримував хабарі — у вересні 2018 року $400 та у березні 2019 року 10 тис. грн. За такі суми він погодився посприяти у позитивному вирішенні в адміністративній справі, яка перебувала на розгляді в іншого судді. А також розглянути на користь цього ж заявника цивільну справу про стягнення боргу. Встановлено, що суддя отримував хабарі у приміщенні службового кабінету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал-лейтенант МВС отримав довічне ув'язнення

Вирок набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення. Рішення ВАКС може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Тулик працював суддею в Рахові від 2007 року. Він був призначений Верховною Радою на 5 років, а 2012 року був обраний на посаду судді Рахівського райсуду безстроково.

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок судді Господарського суду Одеської області Павлові Меденцеву, обвинуваченого у вимаганні й одержанні 570 тис. грн хабара. Суддю засуджено до 9 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Зараз ви читаєте новину «Суддя отримав 6 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути