вівторок, 15 грудня 2020 14:21

Судді не хочуть розглядати справу про катування й зґвалтування в Кагарлику

Судді не хочуть розглядати справу про катування й зґвалтування в Кагарлику
У справі про катування та зґвалтування у відділку поліції в Кагарлику на Київщині на лаві підсудних 5 поліцейських. Фото: kv.npu.gov.ua

Справу про зґвалтування та тортури у Кагарлицькому відділку поліції на Київщині передали до Кагарлицького суду. Розгляд не починається, оскільки троє з чотирьох суддів заявили про самовідвід. Про відвід ще одного клопотав прокурор. Підсудність повинен визначити Апеляційний суд Києва.

Представники обвинувачення та захисту вважають, що справу повинні розглядати за межами Кагарлика через можливий конфлікт інтересів. У маленькому містечку судді можуть бути в дружніх стосунках з обвинуваченими, пише "НВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертва поліцейського зґвалтування потерпає від цькування

Прокурори свідомо затягують розгляд справи. І шукають "зручний" суд, де можна буде "домовитися", заявив один із адвокатів обвинувачених поліцейських Віктор Чевгуз.

"Вони поназбирували там усякого бруду, слідство було зі звинувачувальним ухилом, упереджене, тому буде те, що відбувається з Переяславською справу по вбивству 5-річного Кирила Тлявова. Більшість доказів буде визнано недопустимими, отриманими з порушенням закону", – впевнений він.

У справі про катування та зґвалтування у відділку поліції в Кагарлику на Київщині за результатами слідства на лаві підсудних 5 поліцейських. Це колишній начальник відділку та 4 його підлеглих. Справу передали до суду на початку грудня.

Зараз ви читаєте новину «Судді не хочуть розглядати справу про катування й зґвалтування в Кагарлику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути