пʼятниця, 19 травня 2023 12:47

Суд виніс вирок ексмеру Рубіжного, який працював з окупантами

Суд виніс вирок ексмеру Рубіжного, який працював з окупантами
Суд виніс вирок колишньому меру Рубіжного Сергію Хортіву. Фото: gromada.info

Суд виніс вирок колишньому міському голові Рубіжного Луганської області.

Його визнали винним у колабораційній діяльності й призначили 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

Сергію Хортіву також заборонено упродовж 15 років працювати в органах влади, місцевого самоврядування та інших установах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили зрадницю, яка прислужує Кадирову

"Прокурори у суді довели, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну посадовець, фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень, добровільно почав співпрацювати з ворогом. У березні 2022 року він погодився на пропозицію представників окупаційної влади держави-агресорки стати "керівником адміністрації міста Рубіжне ЛНР", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, ексмер Рубіжного публічно заперечував збройну агресію РФ проти України та закликав до співпраці з окупантами.

"Задокументовано, що він неодноразово давав інтерв'ю пропагандистським медіаресурсам псевдореспубліки. На одному з відеозаписів, опублікованому на телеграм-каналі голови Чеченської Республіки, засуджений разом із "кадировцями" розповідав про обшук у військовослужбовця Збройних сил України. Також після призначення на псевдопосаду керівник окупаційної адміністрації проводив особисті прийоми населення в захопленому ворогом місті. На них публічно заявляв, що підтримує дії Росії, зокрема так звану "спеціальну воєнну операцію", ‒ йдеться у повідомленні.

​Колишньому меру Рубіжного на Луганщині Сергію Хортіву повідомили про підозру в колабораціонізмі у квітні 2022 року. Він вступив у злочинну змову з окупаційними військами Росії так званої ЛНР.

Сергій Хортів, який перейшов на бік російських окупантів, передавав ворогам інформацію про людей із проукраїнською позицією.

Зараз ви читаєте новину «Суд виніс вирок ексмеру Рубіжного, який працював з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути