Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2022 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Стріляли у своїх за човни та матраци: Братчук розповів, як кадировці тікали від ЗСУ на Херсонщині

Стріляли у своїх за човни та матраци: Братчук розповів, як кадировці тікали від ЗСУ на Херсонщині
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Під час втечі окупаційного угрупування із правобережжя Херсонщини, бойовики диктатора Чечні Рамзана Кадирова "підсмажили" своїх спільників із російських збройних сил.

Кадировці намагалися перехопити човни, щоб швидше втекти на лівий берег Дніпра. Про це розповів речник Одеської обласної військової адміністраці Сергій Братчук у відеозверненні 12 листопада, передає Gazeta.ua.

"Билися за човни та матраци, щоб втекти першими", – сказав Братчук про дії чеченських бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія проголосила Генічеськ новою "столицею" окупованої Херсонщини: містяни "зустрічають" загарбників

Він зауважив, що незабаром зможе поділитися деталями "товкучки", яка сталася під час втечі загарбників з обласного центру.

Також наголосив, що поразка росіян на Херсонщині призведе до помсти у вигляді ракетних атак. Тому чиновник закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, особливо жителів південних областей.

"Нагадую також про енергетичний "фронт". Прошу всіх ставитися з розумінням та економити світло у своїх будинках і на підприємствах. По можливості", – підкреслив Братчук.

11 листопада міністерство оборони Росії заявило, що всіх своїх військових, які перебували на правому березі Дніпра в Херсонській області, вивели на лівий берег. Окупанти називають це "маневром".

Того ж дня українські військові зайшли до Херсона. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах області тривають стабілізаційні заходи.

З 1 жовтня на Херсонському напрямку українські військові просунулись углиб на 36,5 км, деокупували 41 населений пункт, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

ЗСУ продовжують просуватися в Херсонській області та закріплюватися на позиціях. Також українські військові збирають трофейну техніку росіян та беруть у полон окупантів, повідомили в ОК "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Стріляли у своїх за човни та матраци: Братчук розповів, як кадировці тікали від ЗСУ на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути