субота, 12 листопада 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Херсонщини: Генштаб повідомив останні новини

Звільнення Херсонщини: Генштаб повідомив останні новини
Генштаб ЗСУ повідомив оперативні новини з півдня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У звільнених населених пунктах Херсонської області українські військові проводять стабілізаційні заходи.

Тим часом ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 12 листопада.

"Ворог не припиняє обстрілів підрозділів Сил оборони вздовж усієї лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Противник удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та намагається утримати тимчасово захоплені території", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони України вперше прокоментували сьогоднішню ситуацію в Херсоні

Минулої доби, 11 листопада, окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами. Знову гатили по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

"Противник завдав чотири ракетні і 23 авіаційні удари, здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів зазнали понад 25 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Вінницької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей", – додали у зведенні.

З 1 жовтня на Херсонському напрямку українські військові просунулись углиб на 36,5 км, деокупували 41 населений пункт, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

11 листопада українські військові перебували на підступах до Херсона. До міста увійшли спеціальні підрозділи, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Згодом президент Володимир Зеленський вперше прокоментував прихід Збройних сил України до Херсона. Глава держави опублікував відео зі звільненого від російських окупантів міста.

ЗСУ збирають на звільнених територіях півдня України трофеї – російські танки, артилерію та багато іншої техніки, яку окупантам не вдалося переправити на той берег Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Херсонщини: Генштаб повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути