четвер, 08 червня 2023 19:48

Спецтема: Війна Росії проти України

"Стоїш і бачиш, як будинки пливуть і острови" - історія жінки, якій бійці ЗСУ скидали воду з дрону

"Стоїш і бачиш, як будинки пливуть і острови" - історія жінки, якій бійці ЗСУ скидали воду з дрону
Врятована із Олешків Катерина Крупич розповіла свою історію. ФОТО: Лілія МИЦКО

Українські захисники учора евакуювали із окупованих Олешків на Херсонщині 40-річну Катерину Крупич та її дітей: 12-річного Максима і Марію, 4 роки. До того бійці скидали їй на дах затопленого будинку воду і продукти.

У мережу потрапило відео, як українські воїни скидають продукти жінці з дрону. Воно майже одразу стало вірусним та поширилося соціальними мережами.

Кореспондентка Gazeta.ua поспілкувалася із врятованою жінкою. В Олешках вона жила в будинку, який збудували її батьки. Після втечі російських окупантів з Херсону – не могла повернутися до обласного центру, бо виїжджати було небезпечно.

"До кінця ще не розумію, що вже вдома. Що зараз поїду додому і побачу матір, яку не бачила сім місяців. Приймеш душ, приведеш діток у порядок, поїси. Оце ж у нас все, що є (показує на своє вбрання, натякаючи на те, що більше із затопленого дому нічого з речей не врятувала. – Gazeta.ua). Все прийшло в непридатність. Все над чим мама і тато трудилися 20 років", - розповіла Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує підірвати дамбу Київської ГЕС

Коли вода почала затоплювати Олешки, жінка із дітьми піднялася на верхній поверх дому. Через вікно вилазила на дах аби її помітили рятувальники.

"Отак просто стоїш та бачиш, як будинки пливуть – один, другий. Острови пливуть, дерева. Страшно. І ти не знаєш, що робити", - сказала Катерина.

Її будинок в Олешках знаходився поруч із місцем, звідки росіяни із артилерії стріляли по Херсону.

"Ми під боком були від місця, звідки вони стріляли. Стояли на дорозі і били. Ми все це чули. У нас над головами літало", - додала врятована.

Попри це вона до останнього не вірила, що росіяни підірвуть ГЕС.

"Думала, що це блеф і залякування. Тільки, коли побачила як вода прибуває, то зрозуміли – треба щось робити і швидко", - додала Крупич.

Детальніше про історію Катерини та про те, як херсонці виживають після терористичного акту росіян - читайте скоро у репортажі Gazeta.ua.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Підривом Каховської ГЕС російські терористи вкотре довели, що вони є загрозою для всього живого. Росія абсолютно свідомо знищила одне з найбільших водосховищ України. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Стоїш і бачиш, як будинки пливуть і острови" - історія жінки, якій бійці ЗСУ скидали воду з дрону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути