пʼятниця, 19 серпня 2011 14:07

Столичні міліціонери "героїчно" спостерігали за бійкою на Троєщині

Столичні міліціонери "героїчно" спостерігали за бійкою на Троєщині

На Троєщині через забудову на бульварі Висоцького сталася бійка між бійцями забудовника та мешканцями цього району. Як повідомлялось, міліція в бійку не втручалася, захищати мирних мешканців не збиралася.

Проте речник столичної міліції Володимир Поліщук вважає, що правоохоронці зробили все можливе, аби не допустити масового кровопролиття.

"Міліція героїчно стримала ситуацію. Не допустила серйозних порушень громадського правопорядку та серйозних бійок. Заступник начальника Деснянського райуправління підходив до представників громадських організацій, які часто на таких акціях провокують людей. Підходив до координаційної ради мешканців цього району та закликав усіх, щоб все відбувалось у мирний спосіб. Натомість люди йому пообіцяли, що так і буде", - розповів міліціонер.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Сотня качків-заробітчан допомагала знищувати дитмайданчик на Троєщині

Проте, за словами міліціонера, в якийсь момент, представники громадських організацій взяли рупора, почали закликати і підбурювати людей.

"Хтось, очевидно будучи напідпитку, кинув на забудову каменюку. Звідти також полетіло у відповідь. Потім почалася штовханина, люди зламали паркан. Була спроба перекрити рух автомобілем. Ось тут і виникла бійка. Заступник начальника райвідділу Деснянського району навіть голос зірвав, намагаючись людей закликати, щоб схаменулися", - розказав Поліщук.

Він також додав, що всі проблеми треба намагатися вирішувати у мирний спосіб.

ФОТОРЕПОРТАЖ і ВІДЕО: На Троєщині "бики" разом з міліцією труїли сльозогінним газом мирних людей

"До мене дзвонила жіночка з координаційної ради. Я розумію, що є бажання, щоб там нічого не будували. Проте у забудовника є всі необхідні документи, є рішення Київради. Якщо з цим не погоджуєтесь - готуйте позовну заяву до суду. Дочекайтесь його рішення. Міліція, насправді, ні до кого симпатій не має, і буде затримувати всіх, хто порушує закон", - зазначив Поліщук.

Міліціонер розповів, що зараз проводиться дослідча перевірка, і додав, що є винні як з боку мешканців мікрорайону, так і з боку забудовника. Проте був складений лише один адмінпротокол, і був затриманий тільки один громадянин "з боку протестувальників".

Зараз ви читаєте новину «Столичні міліціонери "героїчно" спостерігали за бійкою на Троєщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути