пʼятниця, 19 серпня 2011 12:14

На Троєщині "бики" разом з міліцією труїли сльозогінним газом мирних людей
7

Фото: ФОТО: Цензор.нет, Штаб оборони Києва

На Троєщині міліція розігнала акцію протесту, в якій взяли участь близько 500 жителів мікрорайону.

На акції зібралося близько 500 жителів мікрорайону, половина Деснянського райвідділу міліції і до 200 чоловік з боку забудовника. Вони застосували проти учасників мирного зібрання сльозогінний газ, порошкові вогнегасники, потім почали жбурляти в людей каміння, а наостанок вискочили із залізними арматурами в руках і кинулися бити мирних жителів.

Одному чоловікові і одній жінці проломили голови. Про це повідомила прес-служба Штабу оборони Києва.

Міліція отримала команду діяти проти мирних мешканців району. Правоохоронці в бійку не втручалися, захищати жителів не збиралися.

Люди, обурені нападом, зламали декілька секцій огорожі. До протестувальників приєдналися жителі сусідніх будинків, охорона також отримала підкріплення.

"Те що твориться не можна описати! З боку Маяковського (біля мавзолею) натовпу людей! По периметру стоять молоді люди в темному одязі. Спортивні всі! Люди вже робили спроби прорвати оборону, видно погнуті щити. Варто міліція. Не втручається. Стоять три машини "Беркута". Охоронці паркану нікого і близько не підпускають - починають застосовувати силу", - розповів очевидець.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про конфліктну забудову на бульварі Висоцького, що на житловому масиві Троєщина. Забудовник підтягнув до будмайданчика декілька сотень немісцевих хлопців для його охорони.

Зараз ви читаєте новину «На Троєщині "бики" разом з міліцією труїли сльозогінним газом мирних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути