Ексклюзиви
середа, 05 травня 2021 12:31

Старшокласники довели до самогубства 14-річну ученицю інтернату

Старшокласники довели до самогубства 14-річну ученицю інтернату
Упродовж року троє хлопців психологічно принижували дівчинку та висловлювалися на її адресу нецензурною лайкою Фото: facebook.com/khersonpolice.official

На Херсонщині 14-річна дівчина стала жертвою булінгу з боку 17-річних хлопців.

Інцидент трапився в інтернаті в Бериславському районі. Упродовж року троє хлопців психологічно принижували дівчинку й висловлювалися на її адресу нецензурною лайкою. А нещодавно учениця відмовилася ходити на заняття та наковталася пігулок. Дівчину вчасно доправили в лікарню й урятували, повідомили в пресслужбі поліції Херсонської області.

"Працівники ювенальної превенції провели всебічну перевірку щодо фактів можливого булінгу в навчальному закладі. Потерпіла розповіла, що вона понад рік навчається в інтернаті й весь цей час троє 17-річних старшокласників знущаються з неї та усіляко принижують. Це підтвердили й батьки дівчинки. Вони пояснили, що донька відмовлялася їхати на навчання, після чого наковталася пігулок. Ювенальні поліцейські виїхали до навчального закладу, де чотири години спілкувалися з керівництвом і учнями. Але як керівництво, так і діти в усьому звинувачували потерпілу, нібито це вона своєю поведінкою провокувала на образи. Пізніше деякі учні зізналися, що дійсно троє однокласників без причини ображали дівчину", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярка після конфлікту з вчителькою потрапила на операційний стіл

Керівництво інтернату пояснило, що постійно проводять з усіма дітьми виховну роботу, але в цьому закладі навчаються діти з непростим характером і які мають проблеми з поведінкою. З'ясувалося, що на хлопців уже складали адміністративні протоколи щодо хуліганських дій. Інспектори ювенальної превенції провели роз'яснювальну роботу з неповнолітніми про неприпустимість такої поведінки й про правові наслідки систематичного цькування. На кривдників складені адміністративні протоколи.

Відомо, що зараз дівчина навчається дистанційно. Її батьки вирішуватимуть, чи залишати доньку в цьому навчальному закладі.

У Запоріжжі 15-річна школярка Вікторія вкоротила собі віку 4 квітня. У зашморгу доньку у власній кімнаті знайшла її мати. 21 квітня в мережі з'явилася передсмертна записка школярки. У ній дівчина розповіла про цькування з боку вчителів та однолітків, зазначивши їхні імена. Також у записці зазначається, що в гімназії проводили опитування щодо булінгу, і вона єдина вказала на проблему. Але в підсумку весь клас списав це на жарт. І на це ніхто не звернув увагу.

Зараз ви читаєте новину «Старшокласники довели до самогубства 14-річну ученицю інтернату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути