середа, 21 вересня 2022 16:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, кого насамперед мобілізуватимуть у РФ на війну в Україні

Стало відомо, кого насамперед мобілізуватимуть у РФ на війну в Україні
Президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Фото: Інтерфакс

У межах часткової мобілізації на Росії можуть викликати випускників військових кафедр вузів, якщо їхні військово-облікові спеціальності будуть затребувані.

Про це у коментарі пропагандистському виданню ТАСС повідомив глава комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов. Зараз йдеться про мобілізацію військовозобов'язаних першого розряду – старшини, прапорщики, мічмани до 35 років і молодші офіцери до 45 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС спрогнозували, скільки Росія мобілізує після першої хвилі

До другого розряду належать солдати, сержанти, прапорщики, мічмани до 45 років і молодші офіцери до 50. До третього – до 50 і 55 років відповідно.

"Якщо їхні військово-облікові спеціальності будуть затребувані, їх можуть викликати. Якщо ні – то вони спокійно працюватимуть у народному господарстві, на підприємствах ВПК або пов'язаних із ним", – зазначив Картаполов.

Картаполов, маючи на увазі обмеження на виїзд із Росії, сказав, що якісь обмеження там, де проводитиметься "спеціальна воєнна операція", будуть, але це не стосується всієї країни.

Президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Про це заявив у своєму зверненні до народу, яке транслювали 21 вересня федеральні канали.

Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор.

Указ про "посилення мобілізаційних заходів" вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, кого насамперед мобілізуватимуть у РФ на війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути