четвер, 13 вересня 2012 09:56

США відреагували на смерть свого посла: до берегів Лівії відправилися есмінці

США відреагували на смерть свого посла: до берегів Лівії відправилися есмінці
Один з есмінців зайняв позицію біля узбережжя Лівії ввечері в середу. Фото: seabreeze.org.ua

Пентагон відправив два есмінці, на борту яких в загальній складності знаходяться 300 членів екіпажу, до берегів Лівії після вбивства американського посла у Бенгазі. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву анонімних джерел в американському командуванні.

Як наголошується, один з есмінців, USS Laboon, зайняв позицію біля узбережжя Лівії ввечері в середу, 12 вересня, а другий - USS McFaul - в даний час знаходиться в дорозі і прибуде на місце дислокації протягом декількох днів. Поки кораблі не отримували жодних конкретних наказів, однак знаходяться в повній бойовій готовності в очікуванні можливих подальших розпоряджень президента США.

11 вересня в результаті атаки на консульство США в Бенгазі були вбиті посол цієї країни в Лівії Крістофер Стівенс і троє інших дипломатів. Напад на дипмісію вчинили збройні ісламські радикали, розгнівані знятим у США фільмом "Невинність ісламу", в якому у вкрай негативному світлі виставлявся пророк Мухаммед.

Раніше також стало відомо, що для зміцнення безпеки США направлять до Лівії антитерористичний загін морської піхоти з 50 осіб. У зв'язку з акціями протесту у американських дипмісій у містах інших країн, зокрема, в Тунісі і в Каїрі, президент США Барак Обама віддав розпорядження про посилення охорони посольств Сполучених Штатів по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на смерть свого посла: до берегів Лівії відправилися есмінці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути