Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2012 13:51

Розлючений натовп убив у Лівії американського посла

Розлючений натовп убив у Лівії американського посла
Дипломата звали Крістофер Стівенс. Фото: Lenta.ru

Американський дипломат, який загинув у результаті нападу на консульство США в Бенгазі, був послом цієї країни в Лівії. На сайті посольства зазначено, що дипломата звали Крістофер Стівенс.

Агентство Reuters, у свою чергу, додає, що крім посла в Бенгазі було вбито ще трьох співробітників американського посольства. Їх імена і посади поки не вказуються.

Американське консульство в Бенгазі 11 вересня атакував натовп ісламістів, обурених появою в інтернеті фільму "Невинність ісламу", створеного в США кінематографістами-аматорами. Автори цього фільму показали мусульман і їх релігію у вкрай непривабливому світлі, що викликало шквал обурення в ісламському світі.

Розлючені мусульмани атакували не тільки американське консульство в Бенгазі, але й посольство США у Єгипті. У Каїрі демонстранти зірвали з посольства прапор США і замінили його прапором, який традиційно використовує "Аль-Каїда".

Як повідомляє Associated Press, Сем Бейсіл (Sam Bacile) — автор фільму, який викликав скандал, заявив, що шкодує про загибель американців у Лівії, але звинувачує у цьому не себе, а слабку охорону консульства.

Себе він називає американським євреєм і заявляє, що гроші на виробництво фільму дали більше ста жертводавців з єврейської громади. На його думку, фільм був знятий для того, щоб "викрити іслам" у близькосхідному регіоні.

Вбивство американських дипломатів вже засудили як лівійські, так і американські керівники.

Зараз ви читаєте новину «Розлючений натовп убив у Лівії американського посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути