пʼятниця, 03 квітня 2020 14:12

Справу Зайцевої – Дронова розглядає Верховний суд: що відомо

Справу Зайцевої – Дронова розглядає Верховний суд: що  відомо
Винуватці смертельної аварії в Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов оскаржують свої вироки у Верховному суді. Фото: censor.net.ua

Винуватці смертельної аварії у Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов оскаржують свої вироки у Верховному суді.

За загибель 2017 року шістьох пішоходів обом водіям присудили по 10 років в'язниці. Вони з вироками не погоджуються. Засідання Верховного суду відбувається в режимі відеоконференції, повідомив адвокат потерпілих Дмитро Марцонь.

"Через карантин немає можливості доступу журналістам до процесу як у Києві, так і в Харкові. Тому потерпілі, адвокати, прокурор і сам Геннадій Дронов підтримали клопотання у вимозі проводити онлайн-трансляцію", - розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: вітчиму Зайцевої повернули розбитий Lexus

Він із іншою представницею потерпілих Ларисою Матвеєвою та своїми клієнтами перебуває в Київському суді Харкова. У Києві перебувають судді, адвокат Дронова та прокурор. Дронов подав клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції через ДУ "Крюковська виправна колонія (№29)".

Адвокат засудженого вимагає повернути справу до суду першої інстанції й розглянути наново. А нові адвокати Зайцевої заявляють, що її взагалі треба виправдати, зважаючи на вік та хворобу. Заявляють, що це не вона в'їхала в авто Дронова, а він у неї.

"Усі дії, які спричинили виникнення ДТП, з її погляду, це були дії виключно Дронова. А Дронов хоче розбиратися з початку, передаючи розгляд у суд першої інстанції" , - повідомила адвокатка потерпілих Лариса Матвєєва.

Зараз судді в нарадчій кімнаті.

18 жовтня 2017 року Lexus Олени Зайцевої зіткнувся з Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. Загинули шестеро людей, ще п'ятеро скалічилися. Розгляд справи тривав рік і три тижні. Провину обох водіїв у аварії визнали однаковою. Суд дав їм по 10 років ув'язнення, а також присудив виплатити потерпілим компенсацію у рівних частинах. Загалом — 8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Справу Зайцевої – Дронова розглядає Верховний суд: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути