середа, 12 липня 2017 14:31

Справу щодо вбивства Павла Шеремета заморозили

Справу щодо вбивства Павла Шеремета заморозили
Справу по вбивству Павла Шеремета "заморозили". Фото - rbc.ua

Справу з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета - заморозили. Про це сьогодні заявив автор доповіді "Відмова від правосуддя: розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів" американський журналіст Крістофер Міллер, передає "ЛIГА БiзнесIнформ".

"Справа заморожена, мотиви не підтверджені. Розслідування вбивства Шеремета - дуже важка справа, це підтверджує важка українська реальність. Ми чекаємо на результати", - сказав Міллер.

За його словами, ознакам вбивства не було приділено належної уваги.

"Вбивць не знайшли. Потенційні свідки і колеги Шеремета кажуть, що їх не викликали на ретельний допит. Закликаємо президента Порошенка засудити загрози і напади на журналістів і публічно підтвердити важливу роль незалежної і критичної преси", - наголосив Міллер.

Він додав, що досі незрозуміло, хто погрожував співробітникам інтернет-видання "Українська правда" напередодні вбивства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили подробиці життя Павла Шеремета

Представники комітету захисту журналістів також закликали російську і білоруську владу співпрацювати в розслідуванні убивства Шеремета.

"Просимо Білорусь посмертно відновити громадянство Шеремета", - сказала член комітету Ніна Огнянова.

Представники комітету захисту журналістів уточнили, що просили докази, щоб підтвердити теорію про російський слід, але українська влада не надала їм доказів.

"У нас немає доказів російського сліду. В Україні потрібно проводити ретельне розслідування", - сказав член ради директорів комітету захисту журналістів Алан Расбрідгер.

Комітет також закликає надати родині Шеремета і його юридичним представникам доступ до матеріалів слідства про вбивство.

Прем'єра фільму-розслідування про вбивство Шеремета відбулася 10 травня. Його створили журналісти редакції розслідувань "Слідство.Інфо" та представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP. Під час розслідування встановили, що біля будинку Павла Шеремета напередодні його вбивства перебував працівник СБУ Ігор Устименко. Він пробув кілька годин тієї ночі, коли заклали вибухівку. У Службі безпеки України заявили, що співробітника спецслужби, якого помітили поблизу будинку Шеремета перед вбивством 20 липня 2016-го, звільнили 29 квітня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Справу щодо вбивства Павла Шеремета заморозили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути