середа, 05 липня 2017 14:59

Розкрили подробиці життя Павла Шеремета

Розкрили подробиці життя Павла Шеремета

"Радіо "Свобода" оприлюднило документальний фільм про вбитого журналіста Павла Шеремета під назвою "Шеремет. Ціна Свободи" Мелані Бачиної.

Фільм розповідає про життєвий шлях Шеремета. Його роботу в Білорусі, Росії та Україні, де він постійно критикував владу.

"Мені здалося це дивним і трохи не справедливим. Що за час зараз такий? Якийсь сопливий пацан, випускник економічного факультету вже має авторську програму на телебаченні. Та програма була настільки цікава, незвичайна й захоплююча, що її дивилися всі", - каже Ірина Халіп. Розповідає про програму Шеремета "Проспект" на білоруському телебаченні. Її вів, коли мав 23 роки.

Ідеться про його мінський арешт наприкінці 1990-х, коли він провів у в'язниці три місяці. Про позбавлення його білоруським президентом Олександром Лукашенком громадянства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже відомо, хто вбив Шеремета - журналіст

"У Росії професійна кар'єра Шеремета була спочатку успішна. Але в кінці 2000-х він змушений був залишити головний федеральний канал, тому що не міг більше миритися з цензурою і тиском", – йдеться у фільмі.

Розповідають й про його переїзд в Україну 2014 року.

Журналіста Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016-го. Його поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днище авто, за кермом якого був Шеремет. Доки злочин нерозкритий. Через це в Human Rights Watch заявили про стурбованість відсутністю результатів у розслідуванні вбивства журналіста і обмеженням свободи ЗМІ в Україні. У лютому правоохоронці звітували про перебіг розслідування вбивства Шеремета. Зокрема інформували про те, що для вбивства білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці життя Павла Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі