четвер, 17 травня 2018 18:10

Справу по Княжичах передали до суду

Справу по Княжичах передали до суду
Перестрілка у Княжичах: справу передали до суду. Фото - Єдність

Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної виробництва щодо перестрілки поліцейських у Княжичах Київської області, в якій загинули 5 правоохоронців. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Розслідування справи завершено. Матеріали надані підозрюваним і їм захисникам для ознайомлення. Після ознайомлення зі справою матеріали направлять до суду", - повідомила вона.

У справі проходить 5 підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банду поліцейських кришувала СБУ" - батько загиблого в Княжичах

Справу не можуть передати до суду, бо не проведений слідчий експеримент. Потерпілі не встигли ознайомитися з матеріалами справи. Про це кореспондентові Gazeta.ua сказав Олександр Орлов, батько розстріляного Сергія Орлова.

"У справі 175 томів. Нам на ознайомлення дали тільки п'ять. Зі справи зрозуміло, що була не одна засідка у Княжичах, а три. Ті, хто стріляв, мали невраховані патрони. За тими, хто розстірлював, гільзи збирали. Вимагаємо проведення ще одного слідчого екперименту",- каже Орлов.

Батьки загиблих також вимагають відсторонення прокурорів через бездіяльність.

У селі Княжичі Броварського району на Київщині в ніч проти 4 грудня спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ятеро чоловік. За результатами службового розслідування, сімох офіцерів звільнили, ще до дев'ятьох застосували дисциплінарні стягнення. Очільника Київської поліції Андрія Крищенка та керівника Шевченківського райуправління поліції Германа Приступу попередили про неповну посадову відповідність. Остаточно дії поліцейських оцінить Генпрокуратура України.

Зараз ви читаєте новину «Справу по Княжичах передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути