вівторок, 11 грудня 2018 10:46

Справа Зайцевої: комісія перевірить прокурорів

Справа Зайцевої: комісія перевірить прокурорів
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія повинна перевірити харківських прокурорів, які ведуть справу фігуранта смертельної ДТП в Харкові Олени Зайцевої. Фото - Українські Новини

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія повинна перевірити харківських прокурорів, які ведуть справу фігуранта смертельної ДТП у Харкові Олени Зайцевої.

Відповідну скаргу подала представниця постраждалих в аварії Лариса Матвєєва, повідомила у Facebook журналістка Тетяна Доцяк.

"Ще під час слідства експертам харківського обласного бюро судово-медичних експертиз із невідомих причин не були передані документи, які можуть свідчити про наркотичний стан Зайцевої. Це лабораторне дослідження сечі, яке виявило опіати, токсикологічне дослідження, яке показало, що знайдено опіати (кодеїн і фенобарбітал), і огляд наркологом Оленою Федірко, яка зафіксувала звужені зіниці, хитку ходу і невиконану позу Ромберга. Все це разом має вивчатися експертами, щоб зробити висновок", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справедливого рішення очікувати не варто" - експерт про вирок для Зайцевої

Доцяк підкреслила, що експерти не змогли дати відповідь на питання про наркотики, тому що у них не було документів.

"Прокуратура бачила недороблену експертизу, засновувала на ній звинувачення, але не повернула назад на доопрацювання. Це може бути непрофесіоналізм, а може ангажованість. Це і повинна перевірити комісія", - зазначила журналістка.

Вона додала, що результати додаткової експертизи, яку призначили на вимогу адвоката ще одного підсудного, Геннадія Дронова, будуть зачитані сьогодні, 11 грудня.

Cудмeдекcпeрт у справі про смертельну аварію в Харкові на вулиці Сумській не отримав необхідних документів. У прокурора була можливість виправитися минулого засідання і підтримати клопотання адвоката Геннадія Дронова про нову експертизу, на яку, врешті, надати всі документи й об'єктивно встановити - чи був стан наркотичного сп'яніння. Але прокурор був проти. Як і адвокати Зайцевої.

Зараз ви читаєте новину «Справа Зайцевої: комісія перевірить прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути