вівторок, 21 вересня 2021 12:05

Справа про розкрадання 13,6 млн грн: чиновників КМДА тягнуть до суду

Справа про розкрадання 13,6 млн грн: чиновників КМДА тягнуть до суду
Посадовців Департаменту соцполітики КМДА судитимуть за мільйонні розкрадання. Колаж: Київська міська прокуратура

Трьох чинних та чотирьох експосадовців Департаменту соціальної політики КМДА судитимуть за фактом привласнення 13,6 млн грн, виділених на закупівлю медвиробів з місцевого бюджету.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Упродовж 2017-2019 років службові особи Департаменту соцполітики вступили в змову зі службовими особами приватного товариства. Між собою вони уклали низку договорів на закупівлю засобів особистої гігієни, зокрема для осіб з інвалідністю, у межах цільової програми "Турбота. Назустріч киянам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники накрали на ремонтах київських лікарень

"Закупівлі медвиробів відбулися за цінами, що значно перевищують закупівельну вартість із гранично допустимою торговельно-збутовою надбавкою, яка по окремих товарах становила понад 100 відсотків. Надалі шляхом укладення договорів з товариством учасники злочинної групи привласнили кошти міського бюджету на загальну суму близько 13,6 мільйона гривень", - ідеться в повідомленні.

У травні цьогоріч правоохоронці провели обшуки в службових приміщеннях та за місцем проживання заступника директора, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору, а також у колишнього начальника відділу вказаного департаменту. Під час обшуків вилучили фінансові документи та інші докази злочинної діяльності.

Сімом особам повідомили про підозру в привласненні коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

У справі про розкрадання з бюджету Києва повідомили про підозру 23 службовим особам. Загальна сума збитків від розкрадань становить приблизно 70 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Справа про розкрадання 13,6 млн грн: чиновників КМДА тягнуть до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути