вівторок, 02 листопада 2021 22:30

Справа про напад на журналістів в Укрексімбанку пішла в суд без аудіо і відеодоказів - адвокат

Справа про напад на журналістів в Укрексімбанку пішла в суд без аудіо і відеодоказів - адвокат
Справу про напад на журналістів передали до суду. Фото: Радіо Свобода

В суд передали матеріали щодо нападу на журналістів "Схем", не долучивши до них ключові докази проти обвинувачених – оригінали аудіозапису події та відновленого журналістами відео нападу.

Прокуратура завершила розслідування справи про напад на журналістів програми "Схеми" у кабінеті голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера, заявив адвокат журналіста і оператора "Схем" Анатолій Попов.

"Сьогодні зазначену справу відправили в суд, але в ній відсутні ключові докази. Це ставить під реальну загрозу можливість доведення вини обвинувачених у скоєному правопорушенні", – заявив Попов.

В процесі підготовки обвинувального акту з нього зникла найтяжча, 146 стаття Кримінального кодексу ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини"), яка карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

"Як нам стало відомо, розслідування справи за статтею 146 про незаконне утримання журналістів у приміщенні банку було закрито. А лише ця стаття вважається саме кримінальним злочином. Інші дві статті, за якими справа пішла в суд – це кримінальні проступки, за якими і порядок розслідування спрощений, і відповідальність значно менша. Ми будемо оскаржувати рішення про закриття справи в частині 146 статті", – зазначив Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забирай у них камеру!" На журналістів "Схем" напали під час інтерв'ю із головою правління Укрексімбанку

Справу про напад на журналістів програми "Схеми" під час інтерв'ю в Укрексімбанку передали до суду. Підозрюваних четверо: уже колишній голова правління Євген Мецгер, директор департаменту інформаційної політики банку Володимир Пікалов, керівник департаменту банківської безпеки й начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку.

Зараз ви читаєте новину «Справа про напад на журналістів в Укрексімбанку пішла в суд без аудіо і відеодоказів - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути