вівторок, 01 лютого 2022 23:37

Справа на мільйон: поліцейський з трьома спільниками відбирали квартири

Справа на мільйон: поліцейський з трьома спільниками відбирали квартири
У Запорізькій області викрили поліцейського з трьома спільниками, які відбирали нерухомість у алко- та наркозалежних для продажу. Фото: npu.gov.ua

У Бердянську Запорізької області викрили зловмисників, які відбирали нерухомість у алко- та наркозалежних для продажу. До банди входили троє місцевих та поліцейський.

Відомо про п'ять фактів незаконного заволодіння нерухомістю на майже 1 млн грн, повідомили в Державному бюро розслідувань.

"Протягом декількох років члени угруповання змушували алко- та наркозалежних власників нерухомості відписувати свої квартири та будинки на підставних осіб. Потім нерухомість продавалася, а отримані гроші розподілялися між членами групи", - сказано в повідомленні.

При цьому члени групи застосовували до постраждалих фізичний та психологічний тиск, тримали постійно п'яними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї під виглядом соцпрацівників перепродували квартири самотніх

В одному із випадків члени угруповання викрали чоловіка та тримували його доти, поки не погодився переоформити квартиру.

"Активну участь у діяльності групи брав поліцейський. Він залякував людей, у яких мав намір відібрати житло, слідкував за тим, аби жертви не звертались із заявами до правоохоронних органів", - додали в ДБР.

Членам організованої злочинної групи повідомили пропідозри за шістьма статтями. Їм загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

У Харкові викрили вісьмох членів банди, яка вбивала людей заради квартир. Як жертв обирали наркозалежних громадян та осіб похилого віку. Організували схему 36-річний харків'янин разом з 47-річною знайомою. Діяли зловмисники майже два роки.

Схема зловмисників полягала в шахрайському заволодінні нерухомістю та подальшому умисному вбивстві його власників. Для махінацій із майном використовувались підроблені довіреності, згідно з якими потерпілі надавали право розпоряджатися майном членам банди. Або ж зловмисники отримували таке право за підробленими паспортами потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Справа на мільйон: поліцейський з трьома спільниками відбирали квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути