четвер, 22 квітня 2021 12:04

Квартири переписували, а мешканців вбивали: на небезпечну банду полювали понад два роки
8

У Харкові викрили вісьмох членів банди, яка вбивала людей заради квартир. Як жертв обирали наркозалежних громадян та осіб похилого віку.

Організували схему 36-річний харків'янин разом з 47-річною знайомою. Діяли зловмисники від початку 2019 року, повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

У Харкові накрили членів банди, які вбивали людей  і відбирали їхні квартири
Фото: khar.gp.gov.ua
У Харкові накрили членів банди, які вбивали людей  і відбирали їхні квартири
У Харкові накрили членів банди, які вбивали людей  і відбирали їхні квартири
У Харкові накрили членів банди, які вбивали людей  і відбирали їхні квартири
У Харкові накрили членів банди, які вбивали людей  і відбирали їхні квартири

"Схема зловмисників полягала в шахрайському заволодінні нерухомістю та подальшому умисному вбивстві його власників. Як жертв обирали наркозалежних громадян та осіб похилого віку. Для махінацій із майном використовувались підроблені довіреності, згідно з якими потерпілі надавали право розпоряджатися майном членам злочинної організації. Або ж зловмисники отримували таке право за підробленими паспортами потерпілих громадян", - розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що у квітні торік на підставі підробленої довіреності укладено договір купівлі-продажу квартири по пр. Гагаріна в Харкові між організаторкою групи та іншим членом групи. Надалі квартиру перепродали. А щоб звільнити житло, члени банди перевезли потерпілу в заздалегідь підготовлене місце утримання — іншу квартиру.

"Потерпіла підняла галас і привернула до себе увагу сусідів. Зловмисники вирішили позбавитися жінки та відвезли її до будинку в селищі Козача Лопань Дергачівського району. Деякий час потерпілій робили ін'єкції невстановленим на цей час препаратом, а потім задушили дротом", - кажуть слідчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат зі спільниками перепродали 19 квартир на 27 млн грн

Аналогічним чином зловмисники заволоділи квартирою по вул. Плитковій у Харкові, а 56-річного власника помешкання отруїли. Також відомо про три спроби заволодіти іншими квартирами.

Під час обшуків у підозрюваних знайшли паспорти власників квартир, документи, які посвідчують право власності на житло, а також виявили жінку похилого віку, яку, імовірно, збиралися вбити. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші члени злочинної організації, зокрема в державних та правоохоронних органах, та їх причетність до вчинення аналогічних злочинів.

За умисні вбивства, створення та участь у злочинній організації, а також шахрайства та підроблення документів фігурантам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Бердянську Запорізької області СБУ затримала двох ватажків "чорних" рієлторів, які дев'ять разів незаконно заволодівали житлом українців. Відбирали квартири чи будинки за допомогою насильства чи погроз, був випадок викрадення людини.

Зараз ви читаєте новину «Квартири переписували, а мешканців вбивали: на небезпечну банду полювали понад два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути