Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 11:38

Справа із самогубством 15-річної школярки має продовження

Справа із самогубством 15-річної школярки має продовження
У Запоріжжі школярка, яка наклала на себе руки, залишила передсмертну записку. У ній розповіла про буллінг з боку вчителів. Фото: newsru.co.il

У справи із самогубством 15-річної школярки із Запоріжжя є продовження.

У зв'язку з оприлюдненням начебто передсмертної записки дівчини, кримінальне провадження перекваліфікували на статтю "доведення до самогубства" ввечері 21 квітня. Відтак призначені нові експертизи, ведеться робота з учителями, однокласниками й рідними школярки. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла начальник відділу комунікації обласної поліції Олена Лебединська.

"Трагедія сталася ще 4 квітня. Дівчинку знайшли в зашморгу у власній кімнаті. І на той момент про записку нічого не було відомо. Справу розслідували як умисне вбивство з приміткою "самогубство". Записка з'явилася напередодні в мережі. Тому справу перекваліфікували у зв'язку з нововиявленими обставинами. Зараз перевіряють усіх, хто вказаний у записці. Усі факти про булінг у навчальному закладі. У школі працюють поліцейські ювенальної превенції. Призначать додаткові експертизи, зокрема почеркознавчу", - розповіла Лебединська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителька знайшла в зашморгу 10-річного сина

Школярку звали Вікторія. Вона навчалася в гімназії №47. Була успішною ученицею. Вивчала англійську, брала участь в олімпіадах, добре малювала, хотіла вступати в медучилище й відвідувала спеціальні підготовчі курси. Жила з матір'ю та старшою сестрою Ольгою.

Цькування з боку вчителів почалося кілька років тому. Від учнів дівчинці теж діставалося. Мати Вікторії зверталася з цим до класного керівника, однак та запевнила, що такого бути не може, розповіла сестра Вікторії, передає "ZаБор".

Чому це могло статися й із чого початися, сестра відповісти не змогла. Сказала, що вони з матір'ю знають стільки ж, скільки зазначено в записці.

21 квітня в мережі з'явилася начебто передсмертна записка 15-річної школярки із Запоріжжя. У ній дівчина розповіла про цькування з боку вчителів та однолітків, зазначивши їхні імена. Також у записці зазначається, що в гімназії проводили опитування щодо буллінгу, і вона єдина вказала на проблему. Але в підсумку весь клас списав це на жарт. І на це ніхто не звернув увагу.

Зараз ви читаєте новину «Справа із самогубством 15-річної школярки має продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути