Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 16:00

Співробітника прокуратури, який на смерть збив трьох жінок, можуть виправдати

Співробітника прокуратури, який на смерть збив трьох жінок, можуть виправдати

Справу співробітника прокуратури, який збив на смерть у жовтні минулого року на пішохідному переході у Дніпропетровську 3 жінок, передано в Орджонікідзівський районний суд Запоріжжя.

Обвинувачений компенсував матеріальний і моральний збиток рідним, він може бути виправданий, заявив адвокат потерпілої сторони Едмонд Саакян на прес-конференції в четвер.

"У кримінальній справі відображено відшкодування збитку потерпілим, і цей факт поряд з ненавмисним характером злочину буде виступати пом'якшувальною провину обставиною. Питання про розміри компенсації обговорювали юристи, що представляють обидві сторони", - заявив він.

Саакян сказав, що розмір компенсації визначався на основі судової практики.

"Я не виключаю можливість, що Дмитра Рудя можуть виправдати. Я сам брав участь у слідчому експерименті. За словами Дмитра Рудя, того дня він їхав на зелене світло зі швидкістю 60 км / год. Жінки зупинилися на розділовій смузі, але через те , що по зустрічній смузі транспорт проїжджав у небезпечній близькості до них, зробили крок назад і потрапили під колеса автомобіля Дмитра Рудя ", - зазначив адвокат.

За його словами, потім співробітник прокуратури зупинився, викликав зі свого мобільного телефону швидку допомогу і спробував надати першу допомогу постраждалим. "Та побачивши, що вони мертві, покинув місце події у стані афекту", - додав Саакян.

За його словами, справа Рудя - це "звичайна кримінальна справа", пов'язана з ДТП.

Підслідному вже висунуто звинувачення за ст. 286 ч. 3 (порушення правил керування транспортним засобом, що спричинили тяжкі наслідки). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Дата першого судового засідання поки не визначена. Процес буде відкритим.

Як повідомлялося, вранці 20 жовтня 2010 року в Дніпропетровську син прокурора одного з районів міста Дмитро Рудь на пішохідному переході на Набережній Перемоги збив 3 жінок, 2 з них померли на місці, ще 1 померла в лікарні. Водій втік з місця злочину, але того ж дня був затриманий міліцією.

Тим часом, родичі загиблих у ДТП вже не зацікавлені у доведенні справи до суду.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Співробітника прокуратури, який на смерть збив трьох жінок, можуть виправдати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути