Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецслужби РФ влаштовують постановочні сюжети: насильно вивозять іноземців з Херсона до Криму для піару

Спецслужби РФ влаштовують постановочні сюжети: насильно вивозять іноземців з Херсона до Криму для піару
ФСБ вигадує фейкові сюжети для піару. Фото: росЗМІ

СБУ отримала докази, як кадрові офіцери ФСБ придумують фейки, організовуючи насильну евакуацію людей з тимчасово окупованих територій.

Це вдалося виявити завдяки тому, що СБУ отримала доступ до телефону співробітника ФСБ. Він курував створення "картинки" для окупантів на Херсонщині. На відео нижче – голосові повідомлення з його телефону та уривок сюжету, який вдалося зробити його "стараннями".

Він був відповідальним за "спецоперацію з евакуації" в Крим 19 громадян В'єтнаму, які працювали на ринку в Херсоні. У фіналі мало вийти відео, де іноземці б дякували Росії за порятунок. Однак виявилося, що в'єтнамці не хочуть виїздити з міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Тоді "н'юзмейкери" змінили підхід.

"Знімай нах*й тих еба*их в'єтнамців! Нехай вони телефонують, що "ми хочемо тут жити". Щасливі обличчя, що типу ... російські хлопці прийшли, бл*ть, тепер нацистів нах*й всіх, ніхто нас не чіпатиме", - розповідає.

Проте сюжет не клеївся. Налякані люди не хотіли відчиняти двері й позувати перед камерами. Від виламування "рятувальників" зупинило тільки те, що "якщо ламати двері, тоді відео навряд чи вийде... якщо витягати, там галас буде, пиз*ец".

Вони розгорнули цілу розвідувально-пошукову спецоперацію. Адже виявилося, що торгівці частково вже виїхали самостійно до Одеси, а частина все ще на вокзалі. Окупанти почали переслідувати втікачів. Щоправда, виявили їх на вокзалі не 19, а 14.

"І того ж дня російська вата смакувала "новину" про евакуацію до Криму аж 140 вдячних іноземців… Адже сюжети росТБ потребують великих масштабів" - додали в СБУ.

Російська пропаганда разом з "офіційними органами ДНР" випустила серію "спростувань" інформації про масові поховання в Мангуші. "Репортер" стверджує, що всі могили індивідуальні. На доказ навіть піднімають дрон і роблять загальну панораму де справді кілька рядів могил схожі на індивідуальні. Однак, повертаючись до супутникових знімків, такого не було. Це спричиняє вмотивовану підозру про навмисне маскування братської могили під індивідуальні задля приховання слідів злочину.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби РФ влаштовують постановочні сюжети: насильно вивозять іноземців з Херсона до Криму для піару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути