неділя, 15 вересня 2024 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Сьогодні - 100 боєзіткнень, найгарячіше на трьох напрямках - Генштаб

Сьогодні - 100 боєзіткнень, найгарячіше на трьох напрямках - Генштаб
Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора, повідомив Генштаб ЗСУ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається складною.

Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора і знищують його особовий склад і техніку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби відбулося 100 бойових зіткнень. Найбільше їх зафіксовано на Курахівському, Покровському і Лиманському напрямках.

На Курахівському напрямку російські окупанти атакували 22 рази у бік Желанного Другого, Українська, Селідового, Долинівки, Георгіївки, Катеринівки і Костянтинівки. Українські воїни вже відбили 15 спроб ворога просунутися.

На Покровському - окупанти здійснили 16 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки і Маринівки. Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 13 атак. Тривають три боєзіткнення.

На Лиманському напрямку росіяни здійснили 16 атак на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Тернів і Новосадового. 11 боєзіткнень завершилися, два - тривають. Ворог атакував з авіації райони Серебрянського лісу, Твердохлібового і Дронівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських "ведевешників" - відео

Російські терористи обстріляли з артилерії і мінометів Харківську, Чернігівську і Сумську області.

Ворог завдав ударів керованими авіабомбами по районах Яструбиного, Білопілля, Юнаківки, Басівки, Воронівки і Нової Слободи.

На Харківському напрямку росіяни провалили спроби штурмів позицій наших підрозділів у районі Вовчанська. Пообіді ворожа авіація з території РФ завдала удару КАБами по цивільній інфраструктурі Харкова.

На Куп'янському напрямку ворог 14 разів штурмував позиції наших підрозділів у районі Синьківки, Петропавлівки, Колісниківки, Глушківки, Кругляківки і Лозової. Тривають п'ять боєзіткнень. Українські воїни стійко тримають оборону.

На Сіверському напрямку українські воїни відбили шість атак ворога, тривають два боєзіткнення. Росіяни вдарили КАБами по Сіверську, Миколаївці і Переїзному.

На Торецькому напрямку - 11 ворожих атак у районі Торецька, Дачного, Щербинівки і Неліпівки. Українські воїни відбили вісім атак, тривають три бої. "В основному агресор концентрує свої зусилля у районі Торецька, активно застосовуючи штурмову та армійську авіацію", - пише Генштаб.

На Времівському напрямку - шість ворожих атак неподалік Водяного, Катеринівки і Макарівки, тривають три бої.

На Оріхівському - окупанти провалили атаку поблизу Новодарівки.

Чотири рази ворог штурмував позиції наших оборонців на Придніпровському напрямку. Тривають два боєзіткнення.

За 934 дні втрати російських окупантів становили 633 800 осіб, 17 063 броньовані машини, 8680 танків, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен..

Цього тижня в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили російський бойовий літак Су-30СМ.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - 100 боєзіткнень, найгарячіше на трьох напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути