четвер, 21 липня 2022 17:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Щоб зірвати постачання зброї: у МЗС пояснили чергові брехні Росії

Щоб зірвати постачання зброї: у МЗС пояснили чергові брехні Росії
Російська Федерація поширює фейкові новини про "контрабанду" зброї, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко. Фото: facebook.com/oleg.nikolenko

Країна-загарбниця Російська Федерація поширює фейкові новини про "контрабанду" західної зброї Україною.

Розповсюджує фейки з метою зірвати її постачання. Про це 21 липня заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доправлення західної зброї на фронт є головним болем для ЗСУ – WSJ

"Оскільки наші партнери обіцяють збільшити військову допомогу, а російські війська зазнають дедалі більших втрат, Росія поширює фейкові новини про нецільове використання наданої Україні зброї. Не дайте ввести себе в оману. Вони роблять це, щоб зірвати постачання озброєнь, які відіграють вирішальну роль у звільненні території України", – написав він.

Міністр оборони Олексій Резніков відповів на занепокоєння Заходу щодо контрабанди зброї, отриманої від закордонних партнерів для оборони від загарбників. Він запевнив, що Україна не вивозить контрабандою озброєння.

Очільник Міноборони повідомив, що деякі держави-союзниці направили своїх військових представників, щоб спостерігати за потоком наданої ними зброї Україні.

Резніков зазначив, що українські військові використовують програмне забезпечення НАТО, придбане 2019 року. Застосовують його для моніторингу дислокації та використання західної зброї. І країни Північноатлантичного альянсу мають доступ до цієї інформації.

Зараз ви читаєте новину «Щоб зірвати постачання зброї: у МЗС пояснили чергові брехні Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути