пʼятниця, 29 вересня 2017 09:23

Смертельну пожежу у "Вікторії" міг спровокувати кип'ятильник

Смертельну пожежу у "Вікторії" міг спровокувати кип'ятильник
Вихователька залишила в кімнаті ввімкнений кип'ятильник, який міг спровокувати пожежу у таборі "Вікторія". ФОТО -укроп.org

Пожежа в одеському таборі "Вікторія", де загинули троє дівчат, могла виникнути через невимкнений кип'ятильник.

Його рештки вже знайшли на згарищі, там, де був епіцентр пожежі. Слідчі встановили, що прилад працював у кімнаті художнього керівника ансамблю "Адель" Тетяни Єгорової. Про це повідомив прокурор області Олег Жученко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у "Вікторії": в директора табору виявили цікаву знахідку

Прокуратура проводить експертизи і з'ясовує - чому співробітники табору не одразу викликали пожежників, а намагалися гасити вогонь самотужки.

"Керівник художнього ансамблю, яка проживала в тій кімнаті, вказала, що вона забула кип'ятильник і побігла. Зараз ми прораховуємо досекундно скільки пройшло часу з моменту загорання до моменту виклику пожежників. Встановити це нам допомагають телефонні з'єднання, листування з батьками і фактичний момент самовільного гасіння", - каже Жученко.

Одеський апеляційний суд звільнив з-під варти 23-річну виховательку, яка відповідала за протипожежну безпеку у "Вікторії". Її взяв на поруки народний депутат Мустафа Найєм. У СІЗО перебуває лише директор закладу Петрос Саркісян. Тетяна Єгорова у справі поки що проходить як свідок, але все зміниться, якщо експертизи доведуть, що саме кип'ятильник спровокував пожежу.

Зараз ви читаєте новину «Смертельну пожежу у "Вікторії" міг спровокувати кип'ятильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути