Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 18:13

Смертельна пожежа в будинку для літніх: відома причина

Смертельна пожежа в будинку для літніх: відома причина
Під час пожежі у пансіонаті для для літніх "Золотий час" у Харкові загинули 15 людей. Ще один чоловік помер за 3 дні від стресу. Фото: kh.dsns.gov.ua

Причиною пожежі в будинку для людей похилого віку в Харкові стало грубе порушення правил пожежної безпеки.

Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час надання звіту урядової комісії на засіданні Кабміну.

"Основними причинами стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та підключення до будівлі електро- і газопостачання без отримання спеціальних дозволів", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Харкові: поліція знала про пансіонат

Додав, що передумовами до трагедії стала відсутність ліцензування та контролю у сфері надання соціальних послуг, відсутність порядку припинення діяльності установ, які не відповідають критеріям роботи. А також складний порядок отримання соціальних послуг.

15 людей загинули в пансіонаті для людей похилого віку "Золотий час" у Харкові. Двоповерхова будівля на вул. Нижній Гиївській, 150б спалахнула 21 січня близько 15:00. У будинку перебували 33 людини. Це пацієнти й четверо працівників. Загинули 9 жінок і 6 чоловіків від 67 до 91 року. Були лежачі. За 3 дні в лікарні від стресу помер 80-річний. Рятувальники виносили більшість постраждалих на руках через єдиний вихід. На вікнах були ґрати.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в будинку для літніх: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути