вівторок, 16 квітня 2024 05:30

Скандального журналіста розстріляли під час пробіжки

Автор: unian.net
  Журналіста 45-річного Олеся Бузину розстріляли біля власного будинку по вул. Дегтярівській, 58 у Києві 16 квітня 2015 року. Убивці чекали його в авто
Журналіста 45-річного Олеся Бузину розстріляли біля власного будинку по вул. Дегтярівській, 58 у Києві 16 квітня 2015 року. Убивці чекали його в авто

16 квітня 2015 року у Києві розстріляли журналіста 45-річного Олеся Бузину. Це сталося біля будинку по вул. Дегтярівській, 58, коли саме він вийшов на пробіжку. "Швидка" приїхала хвилин за 10, але медики лише констатували смерть.

Серед мотивів убивства розглядали українофобські погляди журналіста. Не відкидали, що був убитий російськими спецслужбами задля дестабілізації ситуації в країні.

18 червня 2015-го за підозрою в убивстві затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Того ж дня їх заарештували.

Медведько - член ВО "Свобода". Поліщук на виборах 2012-го балотувався в народні депутати від партії "Українська національна асамблея", що пізніше стала частиною "Правого сектору". Обидва - активісти Майдану та бійці АТО. Досудове слідство тривало два роки. У листопаді 2017 року справу передали для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва.

Автор: facebook.com/svvr.c14
  За підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Вони ветерани АТО
За підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Вони ветерани АТО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мене били четверо. Одягли мішок на голову, наручники" - активіст Медведько про справу Бузини

2018 року суддя Шевченківського районного суду Євген Сидоров робив спроби взяти самовідвід, посилаючись на тиск на нього. 6 травня 2019 року колегія Шевченківського суду задовольнила самовідвід, що означало "обнулення" справи.

Окрім матері, в Олеся Бузини залишилися дружина Наталія та донька Марія. Зараз їй 29 років.

Журналіст був відомий українофобськими заявами. Дотримувався ідеї "русского мира" і підтримував федералізацію та двомовність України. Останнім місцем роботи була газета "Сегодня", де він був шеф-редактором. Звільнився у березні, був не згоден із редакційною політикою.

12 років працював у газеті "Киевские Ведомости" спеціальним кореспондентом, був політичним оглядачем газети "2000". Написав сім книг, зокрема "Вурдалак Тарас Шевченко", "Таємна історія України-Руси", "Поверніть жінкам гареми".

Зараз ви читаєте новину «Скандального журналіста розстріляли під час пробіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути