Ексклюзиви
субота, 04 квітня 2020 11:43

Скандал із результатами тесту на коронавірус: у лабораторії пояснили плутанину

Скандал із результатами тесту на коронавірус: у лабораторії пояснили плутанину
На Сумщині продовжується скандал навколо правильності встановленого діагнозу "коронавірус" померлій 59-річній Олені Грищенко. Фото: ТСН

На Сумщині продовжується скандал навколо правильності встановленого діагнозу "коронавірус" 59-річній Олені Грищенко із села Козацьке Конотопського району.

Донька померлої від нібито коронавірусу жінки Олена Приходько спростувала це і звинуватила місцеву владу у фейках. В обласному лабораторному центрі наполягають на правильності встановленого діагнозу смерті. Медики кажуть, що новий тип коронавірусу COVID-19 у жінки був. Їй начебто проводили декілька досліджень і більшість були позитивні, йдеться в ТСН.

В обласному лабораторному центрі, який і здійснював дослідження, пояснюють, що провели 59-річній пацієнтці 5 різних досліджень. Три з них були експрес-тести: перший негативний. Але наступні два, які жінці зробили після того, як вона опинилася в інфекційному відділенні, виявилися позитивні. І вже після них аналізи пацієнтки перевірили методом ПЛР.

"ПЛР тестів було два: перший – позитивний. Другий – сумнівний, він трактується як негативний. Якби вона була жива, ми б повторили ще один забір. Чисто фізично він не був проведений", - каже Михайло Мацюк, заступник директора Сумського обласного лабораторного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні підтвердили 154 нових випадки коронавіруса

Результати другого аналізу методом ПЛР в лабораторному центрі пояснили.

"Є похибки під час відбору матеріалу, під час доставки, і якщо там є інгібітори, то дійсно, тест не буде спрацьовувати. На сам результат можуть впливати й ті препарати, які їй вводили для лікування", - пояснив Михайло Мацюк.

Крім того, медики твердять, що у її близьких, які були в контакті з нею, теж позитивний результат на COVID-19 .

"Чотири людини із позитивними результатами, підтвердженими методом ПЛР", - зазначає заступник директора Сумського обласного лабораторного центру.

Проте родичі померлої переконані, що жінка померла не від коронавірусу. І у своєму діагнозі теж сумніваються. Тепер вони вимагають, аби медики віддали їм аналізи.
Уже від 3 квітня всі позитивні результати на коронавірус, отримані сумськими лаборантами, перевірятимуть у столиці. А мер Конотопа Артем Семеніхін, який першим оприлюднив лабораторні висновки, готується подати заяву до поліції за отримання неправдивої інформації від медиків.

Донька померлої 59-річної мешканки села Козацьке у Сумській області, яка лежала в одній палаті конотопської лікарні з померлою знахаркою, 3 квітня заявила, що її матір не була інфікована коронавірусом. Жінка у Facebook опублікувала фото негативних результатів тесту ПЛР і звинуватила міського голову у поширенні фейків.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із результатами тесту на коронавірус: у лабораторії пояснили плутанину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути