пʼятниця, 17 травня 2024 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуацію на Харківщині стабілізували - Зеленський

Ситуацію на Харківщині стабілізували - Зеленський
Президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію на Харківщині. Фото: varta1.com.ua

Українські війська стабілізували ситуацію з наступом загарбників на півночі Харківської області.

Найглибше вони просунулися вглиб України на 10 кілометрів. Про це сказав журналістам президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Нашими Силами оборони ситуація стабілізована. На сьогодні наші Сили оборони стабілізували росіян там, де вони зараз знаходяться. Найглибша точка їх просування – 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад ворога немає зовсім просування і не було", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ зачищають вулиці на півночі Вовчанська - Генштаб

Президент також розповів, що провів "предметну зустріч" з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, командувачем Об'єднаних сил Юрієм Содолем, заступником начальника Генштабу з підготовки військових Михайлом Драпатим, головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеко та з представниками Нацполіції.

За словами Зеленського, на Харківщині діють "дуже потужні бригади", кілька напрямків тут посилили окремими батальйонами. Він також наголосив, що до "бетонної лінії оборони" ворог не дійшов, а те, що так хтось каже, - "це маячня".

"Перша лінія – це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули. Вони приблизно там зараз й знаходяться. Це є перша лінія, лінія, яку побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. Першу та другу лінію будують військові, а третя лінія побудована місцевими владами. Вона найпотужніша - не тому, що вони краще за військових, а просто тому, що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів", - наголосив Зеленський.

За його словами, росіяни хочуть захопити зону в 10 кілометрів.

Затримка західної військової допомоги призвела до того, що росіяни змогли почати наступ на півночі Харківської області і створити загрозу для Харкова.

Ситуація дуже серйозна. Про це заявив президент Володимир Зеленський. На його думку, двох додаткових систем Patriot буде достатньо, щоб Росія не змогла окупувати Харків.

Зараз ви читаєте новину «Ситуацію на Харківщині стабілізували - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути