Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2018 18:11

Сиріт викинули з квартири "чорні" рієлтори

Сиріт викинули з квартири "чорні" рієлтори
У Дніпрі відібрали 3-кімнатну квартиру у сиріт. Фото - Дніпроград

У Дніпрі відібрали 3-кімнатну квартиру у сиріт - 27-річної Лілії та 25-річного Олександра Палюхів. Житло на вул. Набережна Перемоги було неприватизоване. Там була прописана ще молодша сестра покійної мами – Людмила Михлін. За відсутності племінників вона оформила одноосібно приватизацію та подарувала квартиру чужим людям. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла прийомна мати Лілії та Олександра – Наталія Зарицька.

"Ліля поїхала вчитися до Києва. Тому виписалася, щоб отримати тимчасову прописку у столичному гуртожитку. А Саша постійно проживав у маминій квартирі. Тітка всіляко намагалася його звідти вижити. А навесні почала наполягати, що квартиру треба продати та розділитися. Хлопцеві почали погрожувати невідомі. Тому він пішов до бюро технічної інвентаризації та написав заяву на заборону приватизації квартири. Має про це довідку. Навесні з ним сталася біда – зірвався з 3-го поверху та отримав складну травму хребта. Було довге лікування та реабілітація. Коли повернувся до квартири, виявилося, там змінені замки і стоїть сигналізація", - розповіла Наталія Віталіївна.

Чоловік одразу написав заяву до поліції, але відкрити квартиру не дозволили. Коли все ж родина цього домоглася – приїхав новий власник помешкання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорні рієлтори: за якими схемами аферисти відбирають житло

"Ми були шоковані. Квартира абсолютно пуста. А речі Лілі та Сашка стояли в мішках біля дверей, ніби їх мали викинути. Новий власник заявив, що дарча на квартиру оформлена на його дружину. І тут почав розкручуватися страшний ланцюжок. Виявляється, ще 30 червня 2017 Саша був виписаний з власної квартири по заочному рішенню суду Жовтневого району Дніпра. Документ явно сфабрикований. Проживаючи в квартирі, він не отримував жодної повістки до суду. 31 травня 2018 квартира приватизована одноосібно тіткою. А 21 червня приватний нотаріус Ірина Зайченко оформила договір дарування на Костенко Анжеліку. І ці люди вже виставили в інтернеті квартиру на продаж", - додала Наталія Зарицька.

За словами жінки, до неї звернулися ще 3 родини. Вони теж втратили житло різними шляхами, але у всіх випадках документи оформлялися через одного й того ж нотаріуса.

"Впевнена, у місті діє банда "чорних" рієлторів, яка змогла провернути таку аферу", - каже Зарицька.

Родина вимагала, аби на квартиру наклали арешт, але їм відмовили. Зараз Палюхи звертаються до поліції та прокуратури, аби повернути собі право власності на квартиру.

У Чернівцях 43-річну Марію Гумайло із 2 неповнолітніми дітьми виконавча служба 30-й раз намагалася виселити з квартири. Житло у родини відбирають на підставі підробного заповіту. За словами Марії, вона прожила у квартирі разом із покійною тіткою 33 роки. Була єдиною спадкоємицею. Після її смерті знайшлася жінка, яка ходила із тіткою до церкви. Вона і заявила свої права на квартиру та відсудила її.

Зараз ви читаєте новину «Сиріт викинули з квартири "чорні" рієлтори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути