вівторок, 14 березня 2017 02:11

Чорні рієлтори: за якими схемами аферисти відбирають житло

Чорні рієлтори: за якими схемами аферисти відбирають житло
Шахраї, окрім класичних схем із підробкою документів, вдаються до викрадення власників житла та навіть до вбивства. Фото - Факти

Десятки справ із привласнення чужого майна розслідує поліція. Шахраї, окрім класичних схем із підробкою документів, вдаються до викрадення власників житла та навіть до вбивства. За своїми потенційними жертвами спостерігають роками. Мають навіть облік усіх привабливих квартир, кожна вулиця – за алфавітом. Є інформація про борги, іпотеку, землю, прописку.

Про це йшлося в Фактах.

Окрім того,є інші схеми заволодіння житлом.

"Дівчина переїжджає жити до хлопця. Радить зробити легкий косметичний ремонт у квартирі, а через якийсь час заявляє, що все це зробила за свої гроші. Хоче повернути кошти або погрожує відібрати половину квартири. Любителям випити аферисти підсунуть алкоголь, а потім і документи на відмову від квартири", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80-річну жінку морили голодом, щоб відібрати квартиру

Аби не втратити свою квартиру, експерти радять не забувати кілька правил. При підписанні документів завжди користуйтеся послугами адвокатів чи юристів. Зберігайте чеки від покупок всіх будматеріалів і оздоблювальних робіт. А у випадку, якщо до вас несподівано приїде родич старих господарів і заявить про права на житло - викликайте поліцію.

У Луцьку 27-річний Олександр Швейгер через суд намагається повернути собі квартиру. У травні торік її арештували та продали з аукціону, щоб погасити борг за несплачені комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «Чорні рієлтори: за якими схемами аферисти відбирають житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути