понеділок, 12 вересня 2011 08:48

Син Каддафі втік до Нігеру

Син Каддафі втік до Нігеру

Сааді Каддафі, один з синів Муаммара Каддафі, 11 вересня прибув до Нігеру.

Як заявив міністр юстиції Нігера Мару Армаду, Сааді Каддафі і група його супроводу були виявлені в Нігері патрулем місцевих збройних сил. За словами міністра, в найближчі декілька годин син полковника прибуде до столиці Нігера Ніамею.

Сааді Каддафі є третім за старшинством з семи синів лідера Джамахірії. До повалення полковника він, разом зі своїм братом Сейф-аль Ісламом, вважався одним із ймовірних наступників батька на посту глави держави.

В середині двохтисячних років Сааді Каддафі був професійним футболістом. Він зіграв 18 матчів за збірну Лівії, а також був гравцем декількох команд італійської Серії А. Після завершення спортивної кар'єри Сааді зайнявся бізнесом.

У ході громадянської війни Сааді командував спеціальними силами Лівії, елітним підрозділом армії. Навесні 2011 року один з лівійських солдатів заявив BBC, що Сааді особисто віддавав накази про застосування зброї проти повстанців у Бенгазі, однак сам син полковника її спростував. У серпні 2011 року Сааді Каддафі планував виступити переговірником з боку лоялістів з питань припинення вогню, проте Національна перехідна рада відкинула можливість ведення переговорів.

Раніше високопоставлені особи з оточення Каддафі вже знаходили притулок у Нігері. 9 вересня повідомлялося, що в місто Агадез прибули 14 прихильників полковника, серед яких були двоє генералів. 5 вересня до Нігеру прибув командир "бригад безпеки" режиму Каддафі Мансур Дао.

Зараз ви читаєте новину «Син Каддафі втік до Нігеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути