понеділок, 05 вересня 2011 08:53

Спецтема: Війна у Лівії

Син Каддафі попросив допомоги у Ізраїлю

Син Каддафі попросив допомоги у Ізраїлю

Син Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам пропонував Ізраїлю співпрацю. Як повідомляє в понеділок, 5 вересня, газета The Jerusalem Post з посиланням на заступника міністра з розвитку Гелілеі і Негева Аюба Кару (Ayoub Kara), син лівійського лідера обіцяв ізраїльській стороні підписання мирного договору та допомогу в переговорах про звільнення сержанта Гілада Шаліта. Натомість Каддафі просив вплинути на НАТО і Євросоюз по лівійському питанню.

Аюб Кара розповів виданню, що у нього є спільні з Сейфом аль-Ісламом знайомі в Австрії і що він звертався до цих людей з проханням поговорити з ним про Шаліта задовго до того, як в Лівії почалися заворушення. Ці спроби ізраїльський політик робив, знаючи про зв'язки між Каддафі та керівництвом Хамаса.

За словами Кари, близько місяця тому Сейф аль-Іслам зв'язався з ним і погодився посприяти звільненню ізраїльського сержанта, розраховуючи, що це допоможе режиму Каддафі позбавитися від тиску з боку НАТО. Заступник міністра домовився було про переговори, проте ізраїльське керівництво заборонило йому поїздку до Лівії з міркувань безпеки.

"Я сказав, що віднесу угоду в уряд, щоб там вирішили, що з ним робити", - розповів Кара. - Проте з тих пір ситуація в Лівії погіршилася, і це більше не актуально".

Аюб Кара розповів про свої переговори з Каддафі-молодшим після того, як про них написала арабомовна газета Asharq Al-Awsat, що видається в Лондоні. Сам Кара стверджує, що нічого не повідомляв цьому виданню і що не знає, як до журналістів потрапила ця інформація.

Зараз ви читаєте новину «Син Каддафі попросив допомоги у Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути