пʼятниця, 02 вересня 2011 10:30

Спецтема: Війна у Лівії

Прем'єр-міністр Каддафі перейшов на бік повстанців

Прем'єр-міністр Каддафі перейшов на бік повстанців

Прем'єр-міністр поваленого уряду Муаммара Каддафі Багдаді Алі аль-Махмуді перейшов на бік повстанців.

В інтерв'ю арабському телеканалу Аль-Махмуді заявив, що він налагодив контакти з урядом повстанців - Національною перехідною радою. При цьому колишній прем'єр-міністр підкреслив, що він перебуває на території Лівії.

Раніше з'являлася інформація про те, що аль-Махмуді втік до Тунісу відразу після того, як повстанці почали штурм Тріполі.

Аль-Махмуді, при Каддафі вважався формальним керівником Лівії, неодноразово виступав з ініціативами щодо мирного врегулювання ситуації в країні. Ще в травні він запропонував обом сторонам негайно припинити вогонь, вступити в переговори і почати підготовку проекту нової конституції. За даними CNN, в середині серпня прем'єр-міністр поваленого режиму вступав у переговори з повстанцями. 18 серпня він, відмовившись коментувати ці чутки, заявив, що незабаром прихильники миру "почують хороші новини".

Тим часом 1 вересня в Парижі відбулася зустріч "друзів Лівії", в якій взяли участь представники більше 60 держав і організацій. В ході заходу генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що військова операція альянсу в африканській країні триватиме "стільки, скільки це буде необхідно".

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Каддафі перейшов на бік повстанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути