субота, 03 березня 2012 13:30

Сильний вітер на 70% зруйнував містечко Москва
24

Фото: Фото: Reuters

За останніми даними, щонайменше 28 людей загинули в результаті нової серії потужних торнадо, що обрушилися в п'ятницю на штати Середнього Заходу і Півдня США, передає "Радіо Свобода" з посиланням на АР. За даними американської влади, 13 осіб стали жертвами стихії в штаті Індіана, в Кентуккі загинули 12, ще двоє - в сусідньому штаті Огайо.

В результаті одного з десятків потужних торнадо в Огайо на 70% зруйнований містечко Москва, в якому проживає близько 250 осіб. Також вщент зруйновані невеликі міста Вест-Ліберті в штаті Кентуккі з населенням 3 тис. людей і Мерісвілль в Індіані з населенням 2 тис. осіб.

Губернатор штату Індіана Мітч Деніелс в інтерв'ю CNN сказав, що "вражений непередбачуваністю і лютістю природи".

У штаті Кентуккі оголошено надзвичайний стан.

Смерчі, що пронеслися над США, залишили після себе колосальні руйнування: сотні будинків буквально рознесені на тріски, обірвані лінії електропередачі, повалені дерева. За словами енергетиків, на відновлення енергопостачання буде потрібно кілька днів. Збиток, нанесений стихією, оцінюється в мільйони доларів.

Глава Національної метеорологічної служби США Джон Гордон заявив, що до вечора п'ятниці були зафіксовані щонайменше шість осередків торнадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торнадо спрямував свою міць на американців: загинули 13 людей

Основний удар стихії припав на Індіану. Як повідомляється, смерч повністю зрівняв із землею місто Мерісвілл. В Алабамі серйозної шкоди завдано в'язниці для особливо небезпечних злочинців. За даними влади, ніхто з понад 2 тисяч ув'язнених не втік. У багатьох містах через загрозу торнадо в п'ятницю були закриті школи і університети.

Дані про жертви і постраждалих продовжують надходити. За словами місцевої влади, рахунок поранених в регіоні йде на десятки або навіть сотні. Число жертв може зрости після того, як рятувальники приступлять до розбору завалів з настанням ранку.

За даними Національної метеорологічної служби США, в даний час на території країни як і раніше лютують близько шести смерчів, оголошено про загрозу появи ще більше 15 торнадо. В деяких місцях бурі супроводжуються зливами і градом. Так, в Алабамі випав град розміром з м'яч для гри в гольф.

Зараз ви читаєте новину «Сильний вітер на 70% зруйнував містечко Москва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути