середа, 25 травня 2011 14:20

Торнадо завдали нових нищівних ударів по США
13

Фото: Фото: Reuters

Внаслідок удару торнадо по автостраді біля міста Оклахома-сіті загинули щонайменше чотири людини, сильний вітер скинув кілька автомобілів з дороги, повідомили представники місцевої влади.

У Канзасі дерево впало на автомобіль, у результаті чого загинули дві людини. Стихійні лиха також охопили Даллас і кілька округів на півночі штату Техас.

Кілька руйнівних торнадо обрушилися на сільські райони Оклахоми на захід і південь від столиці штату. Стихійне лихо викликало щонайменше один вибух газу. В одному з невеликих населених пунктів значні поранення отримали троє дітей.

Губернатор Оклахоми Мері Фаллін закликала жителів штату ховатися від стихії у сховищах. "Зараз дуже небезпечний час", - сказала вона.

За даними служби з ліквідації надзвичайних ситуацій в Оклахомі, щонайменше 60 жителів штату отримали поранення, 58 тис будинків знеструмлено.

Над Середнім Заходом формуються нові торнадо. При цьому ймовірно, що стихія знову вдарить по місту Джоплін у штаті Міссурі, де 22 травня торнадо призвів до загибелі щонайменше 122 людей. У цьому населеному пункті триває операція з пошуку людей, що опинилися під завалами. Сотні людей у ??Джопліні досі вважають зниклими безвісти.

Торнадо практично повністю зрівняв з землею південну частину міста, пошкоджено близько 2 тисяч будівель, в тому числі лікарні, школи, церкви, магазини і житлові будинки.

Президент США Барак Обама пообіцяв відвідати райони, які постраждали від стихійного лиха відразу після закінчення свого шестиденного європейського турне. Американський лідер пообіцяв, що влада країни зробить "абсолютно все, що в наших силах" для допомоги потерпілим і відновлення зруйнованого.

Нагадаємо, що в квітні територією США також пройшли руйнівні торнадо, в яких загинули більш ніж 200 осіб. Серія руйнівних торнадо почалася на території США 14 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Торнадо завдали нових нищівних ударів по США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути