вівторок, 10 січня 2023 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Сиділи у Кабінеті міністрів і прокуратурі: викрили 600 російських агентів

Сиділи у Кабінеті міністрів і прокуратурі: викрили 600 російських агентів
Розслідується понад 1,5 тис. кримінальних проваджень, повідомила СБУ. Фото: СБУ

З початку широкомасштабної російської агресії в Україні викрили 600 російських агентів і шпигунів.

Розслідується понад 1,5 тис. кримінальних проваджень за фактами державної зради і шпигунства. Про це повідомила Служба безпеки України.

"Викрито понад 600 російських агентів і шпигунів, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти нашої держави", – повідомляють.

У результаті багатоетапної спецоперації затримали диверсійно-розвідувальну групу російської воєнної розвідки.

"Ворожа агентура займалась підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони і керівника Головного управління розвідки нашої держави, а також відомого українського активіста", – пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович залучив до завдання Кремля майже всіх підконтрольних нардепів

У Києві:

СБУ нейтралізувала російську агентурну групу, до якої входили посадовці Кабінету міністрів і Торгово-промислової палати України.

Чиновники передавали ворогу розвіддані про облаштування державного кордону і персональні дані українських правоохоронців.

У Миколаєві:

викрили колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури, який після 24 лютого запропонував ворогу свою допомогу у війні проти України.

Зловмисник передавав російським спецслужбам інформацію про результати ворожих обстрілів, паролі на блокпостах і відомості про військових полонених РФ.

У Хмельницькому:

СБУ затримала шпигуна – громадянина РФ, який прибув в Україну торік у січні для проведення розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави.

Його "легендою" було нібито відвідування родичів. А справжнім завданням – створення розгалуженої агентурної мережі для збору розвідданих і проведення диверсій у західних областях.

На Волині:

нейтралізували шпигуна. Ним виявився громадянин Білорусі, який збирав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ в області.

За всіма викритими фактами контррозвідка СБУ проводить системну роботу для притягнення до відповідальності всіх винних осіб, повідомляють.

У Кабінеті міністрів був агент ФСБ, який 15 років передавав росіянам інформацію. Зрадник отримав 15 років ув'язнення.

2017 року СБУ затримала заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Гройсмана Станіслава Єжова. Він був завербований російськими спецслужбами.

Зрадника арештували. Три роки тому Єжов визнав провину у державній зраді і вийшов на волю. В рамках обміну його передали РФ.

Зараз ви читаєте новину «Сиділи у Кабінеті міністрів і прокуратурі: викрили 600 російських агентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути