Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2012 14:17

Штурм американського посольства в Ємені: є загиблі і поранені
5

Одна людина загинула, десятки отримали поранення в результаті штурму
Фото: Фото: Reuters
Співробітники силових структур стріляють у повітря, намагаючись розсіяти натовп
Дороги, що ведуть до посольства, перекриті
Головна будівля посольства добре захищена силами безпеки
Протестувальники виступили проти створеного у США фільму

Одна людина загинула, десятки отримали поранення в результаті штурму американського посольства в столиці Ємену Сані, повідомляє в четвер агентство Синьхуа.

Протестувальники, які виступили проти створеного у США фільму "Невинність мусульман", оточили будівлю посольства і прориваються на його територію. Вони підпалили кілька автомобілів, що належать дипломатам, а також розбили кілька вікон у будівлях на території дипломатичного відомства.

"Головна будівля посольства добре захищена силами безпеки Ємену і США, але деякі протестувальники змогли забратися на стіну, що оточує комплекс будівель посольства. В даний час ситуація знаходиться під контролем. Дороги, що ведуть до посольства, перекриті", - заявив агентству представник МВС Ємену, ім'я якого не називається.

Співробітники силових структур стріляють у повітря, намагаючись розсіяти натовп. Для розгону використовуються також водомети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на смерть свого посла: до берегів Лівії відправилися есмінці

Як передає агентство Рейтер, посольство Ємену у Вашингтоні запевнило владу США в тому, що Ємен буде дотримуватися міжнародних зобов'язань щодо забезпечення безпеки дипломатів та посилить охорони всіх іноземних дипломатичних представництв на території країни.

"На щастя, інформації про потерпілих (серед співробітників посольства) в ході цього спонтанного інциденту не надходило", - говориться в заяві посольства.

Серія атак на дипломатичні представництва США прокотилася по мусульманським країнах Близького Сходу і Африки після появи інформації про знятому в США фільмі "Невинність мусульман", в якому мусульманський пророк Мухаммед представлений в украй непривабливому вигляді. Фрагменти фільму, про який йдеться, в даний час можна знайти у відкритому доступі в мережі інтернет. Невдоволення мусульман міг викликати вже сам факт забороненого за нормами ісламу зображення пророка Мухаммеда. Однак фільм, до того ж, у непривабливому світлі представляє деякі епізоди з життєпису пророка. Активну участь у створенні кінокартини приймав американський пастор зі штату Флорида Террі Джонс, що став скандально відомим після декількох публічних акцій спалювання Корану.

Зараз ви читаєте новину «Штурм американського посольства в Ємені: є загиблі і поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути