понеділок, 20 липня 2020 07:20

Сезон відпусток – епідемія крадіжок: як перехитрити злодіїв

Сезон відпусток – епідемія крадіжок: як перехитрити злодіїв
Літо – сезон наживи для квартирних злодіїв. Тому захищати свою оселю потрібно різними методами. І що більше їх, то краще. Фото: cheline.com.ua

Літо – сезон наживи для квартирних злодіїв. За статистикою, влітку кількість квартирних крадіжок зростає на 10-15%.

Перед крадіжкою відбувається етап, на якому злочинці визначають конкретну квартиру, наявність жителів, їх відсутність в певні години. Для цього злочинці використовують домофон, стаціонарний телефон і приходять в квартири, видаючи себе за торгових агентів або релігійних представників.

Gazeta.ua розповідає, як уберегти своє житло від злодіїв.

Не залишайте ключі від квартири в "умовленому місці" – під килимком, на коробці дверей та інших схожих місцях. У разі втрати хоча б одного з ключів терміново міняйте замок або циліндровий механізм. Не зберігайте в квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що зберігаються у вас. Пам'ятайте, що найчастіше злочинці перевіряють наявність грошей в шафах під постільною білизною, сервантах, книгах, одязі, вазах, в побутових приладах на кухні. Якщо ви знаходитесь вдома одні, не допускайте в квартиру незнайомих осіб, особливо в нічний час. Попередьте про це дітей. Виходячи з квартири, закривайте вхідні двері на всі замки, які встановлені на двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У квартирі є 80 місць, де можна заховати цінності"

Методи захисту від крадіїв

Найбільш дієвий спосіб – це подружитися з сусідами, каже голова комісії з етики Асоціації приватних детективів України, засновник детективного агентства "Бюро Рись" Руслан Болгов.

"Сусіди – це найдієвіша, а саме головне – безкоштовна сигналізація. Побачивши щось неладне – вони завжди можуть викликати поліцію . Ще один лайфхак – купити наліпку на двері "Об'єкт під охороною". Коштує копійки. Але випадковому грабіжнику навряд захочеться лізти в квартиру, в якій за кілька секунд спрацює сигналізація. Ще один дешевий лайфхак – поселити на час від'їзду в квартирі когось родичів. Якщо таких немає – дивіться пункт перший – подружитися з сусідами", - радить детектив.

Серед недорогих засобів захисту – бутафорна камера чи таймери на радіо та світло, аби створити ефект присутності.

"Можна встановити бутафорну камеру відеоспостереження. Хоча зараз не так дорого обійдеться і справжня. Крадії навряд будуть світити обличчями перед камерами і напевно обійдуть вашу квартиру. Врятують також хороші двері та надійні замки, краще, коли їх мінімум три. Це може бути також прихований магнітний замок. Допоможе й ефект присутності, як у фільмі "Один вдома". Коли в певний час вмикається радіо чи світло. Можна ще зімітувати ремонт, заліпивши вікна газетами. Але тоді є ймовірність, що можуть спокуситися на якийсь інструмент і полізти в квартиру", - додає Болгов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто у небезпеці: де і коли можуть вкрасти машину

Радить також повертаючись додому, зачиняти за собою двері на замок. І не витягувати ключі з замка, бо поки ви будете на кухні чи у душі, хтось може спокійно зайти та забрати вашу сумочку. Зашторювати вікна, бо ж крадії заглядають у них дуже часто, видивляючись, чим поживитися. Не впускати у квартиру робітників різних служб, поки не перевірили їхню особистість, подзвонивши в офіс служби. Якщо хочете похвалитися красивими фото з відпустки у соцмережах, то краще зробіть це після приїзду додому.

Крадіжки з будинків

Будинки на час відсутності потрібно консервувати. Аби в дворі не залишалося абсолютно нічого , чим можна поживитися, говорить детектив.

"Це садовий інвентар чи будь-які інструменти. Таке виносять в першу чергу. Так само мають бути надійні двері та замки на всіх будівлях. А паркан – високий та закритий, аби через нього нічого не можна було побачити. І знову ж таки – дружба з сусідами", - каже Руслан Болгов.

Підсумовує, що захищати свою оселю потрібно різними методами. І що більше їх, то краще. Не варто заощаджувати на своїй безпеці та встановити професійну охоронну систему. Бо за безпеку треба платити, а за її відсутність - розплачуватися.

За 10 хвилин професійний злодій знаходить схованки, які є в помешканні. Де вони можуть бути, крадії давно в курсі. Ідеальним варіантом заховати цінності є вмурований у стіну сейф. Не знаєш коду – не відкриєш. Не вирвеш, аби забрати з собою. Дуже хороший варіант – місце під підлогою чи плиткою. Гарантовано, квартирник не полізе з перевіркою туди, де напруга. Тому можна зробити муляж вимикача світла і сховати цінне туди.

Зараз ви читаєте новину «Сезон відпусток – епідемія крадіжок: як перехитрити злодіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути