понеділок, 13 червня 2022 15:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Сестра командира морпіхів "Волини": Востаннє писав ще з Азовсталі

Сестра командира морпіхів "Волини": Востаннє писав ще з Азовсталі
Останнє повідомлення від командира морпіхів, захисника Азовсталі Сергія "Волини" Волинського було ще 20 травня. Фото: facebook.com/serjvlk

Останнє повідомлення від командира морпіхів, захисника Азовсталі Сергія "Волини" Волинського було ще 20 травня. Тоді він ще перебував на заводі в Маріуполі на Донеччині.

У смс-повідомленні зазначив, що зв'язку далі з ним не буде. Після - військовий ніяк не спілкувався з близькими, розповіла сестра Волинського Тетяна Харько в ефірі "Сніданку з 1+1".

Сім'я захисника Азовсталі спілкувала з Червоним Хрестом і Нацбюро, де повідомили, що його евакуювали із заводу. Але де він і в яких умовах знаходиться зараз, невідомо.

За словами Харько, рідні військових, які захищали Азовсталь, підтримують зв'язок один з одним і створили Асоціацію захисників Азовсталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забиратимемо їх додому" - Зеленський підтвердив, що захисників Азовсталі мають обміняти

"Ми намагаємося давати максимальний розголос цій проблемі. Ми розуміємо, що війна триває. Історія хлопців не закінчилася. Вони понад 80 днів стримували ворога. Тому не можна думати, що їхня історія закінчилася", - наголосила вона.

Додала, що близькі бійців сподівалися, що обіцяний обмін буде за кілька днів. Однак усвідомлюють, що зробити це швидко неможливо.

До слова, Волинському 30 років. Він одружений і має сина.

"Тато у відрядженні. Він був у відрядженнях все свідоме життя сина", - каже вона.

Пів життя Волинський захищає країну. Служив у Криму. Потім продовжив військову справу у команді морських піхотинців на Маріупольському напрямку. Там згодом бригада опинилася в оточенні: частині вдалося пробитися до Азовсталі, та з'єдналася з силами полку "Азов". Командував цією частиною саме Волинський.

Вже на заводі "Волина" залишався на зв'язку зі світом: звертався до громадськості через соцмережі, написав листа Папі Римському, звернувся до Байдена, Ердогана, Джонсона, Зеленського та навіть до Ілона Маска з проханням про допомогу.

Три місяці вони боронили Азовсталь і вийшли звідти лише за наказом вищого керівництва країни, аби зберегти власні життя.

Українських військових, яких евакуювали з Азовсталі до окупованої Оленівки, не катують. Полонених росіян Україна обміняє на військових ЗСУ, розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Сестра командира морпіхів "Волини": Востаннє писав ще з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути