субота, 17 вересня 2011 12:48

Серія терактів у Таїланді: четверо загинуло, 118 людей поранено
7

Фото: Фото: Reuters

Увечері в п'ятницю було вбито чотири особи та поранено 118 в результаті серії терактів у містечку Сунгай Колок у таїландській провінції Наратіват, що входить у туристичну зону на кордоні з Малайзією. Бомби були закладені терористами в припарковані автомобілі та мотоцикли, повідомляють в суботу ЗМІ Таїланду. Один із загиблих при вибухах - турист з Малайзії, повідомляє електронна версія газети Bangkok Post.

Перший вибух прогримів о пів на сьому вечора (14.30 за Києвом) на одній з центральних вулиць містечка Сунгай Колок. Вибухнув припаркований біля одного з офісів мотоцикл, начинений вибухівкою. Вибухом убитий один співробітник офісу і поранено більше 20 чоловік, що знаходилися в цей час на вулиці, повідомляє Дев'ятий національний телеканал Таїланду.

Через п'ятнадцять хвилин прогримів другий вибух. Мотоцикл з бомбою був припаркований в 300 метрах від місця першого інциденту, між баром та міським офісом таїландської телефонної компанії. Кілька десятків тайських і малайзійських громадян отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США повторяться теракти 11 вересня?

О 19.20 (15.20 за Києвом) вибухнув начинений вибухівкою автомобіль, припаркований навпроти входу в готель "Merlin Hotel". Вибухом був убитий турист із Малайзії та поранено ще кілька десятків осіб. Пошкоджено декілька автомобілів і завдано значної шкоди фасаду будівлі готелю.

Після вибухів співробітниками сил безпеки був виявлений ще один убитий, проте від якого з трьох вибухів він загинув, поки встановити не вдалося. Було пошкоджено електропроводи високої напруги, в результаті чого без електроенергії залишився весь центральний район Сунгай Колок.

Поліція і сили безпеки оточили центр містечка відразу після вибухів. Затримано двох підозрюваних, яких в даний час допитують слідчі. У всьому районі до теперішнього часу відключено мобільний телефонний зв'язок, щоб запобігти подальшим вибухам: бойовики-сепаратисти часто використовують мобільні телефони для приведення в дію дистанційних підривників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Берліні затримали ісламістів, які готували масштабний теракт

Нинішній сплеск сепаратизму почався в трьох провінціях крайнього півдня Таїланду в 2004 році. З того часу відбулося 11,074 тисячі актів збройного насильства - терактів, обстрілів, засідок на дорогах. За сім років загинули близько 5 тисяч чоловік, причому більшість загиблих становлять мусульмани.

Зараз ви читаєте новину «Серія терактів у Таїланді: четверо загинуло, 118 людей поранено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути