понеділок, 15 жовтня 2018 09:00

Серійного маніяка визнали винним у 56 вбивствах
11

15 жовтня 1992 року найжорстокішого серійного вбивцю визнали винним і засудили до страти. Андрій Чикатило скоїв 56 вбивств.

Автор: 24smi.org
  Андрій Чикатило в школі
Андрій Чикатило в школі
Андрій Чикатило народився 16 жовтня 1936 року. Ріс і вчився в рідному селі Яблучне, що на сьогодні є Сумської області. Стверджують, що в Андрія було вроджене неврологічне захворювання - гідроцефалія (нетримання сечі). Це стало однією з причин, коли била матір.

Батька хлопець практично не пам'ятав. 1944 року Чикатило пішов до школи. Над ним весь час насміхалися однолітки. Це заважало хлопцеві нормально вчитися, боявся зайвий раз привертати до себе увагу. Весь час мовчав.

Автор: 24smi.org
  Андрій Чикатило
Андрій Чикатило

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештовано Андрія Чикатило — радянського серійного вбивцю.

Руйнування дитячої психіки лише продовжувалися. В цьому допомогла матір своїми розповідями про страшний голод. Зокрема, як з'їли Андрієвого старшого брата. Чикатило боявся виходити на вулицю. Попри це Андрій закінчив школу. У 1954 році намагався вступити до МДУ імені М. В. Ломоносова. Проте відмовили. Аргументам, що не пройшов по конкурсу, не повірив. Відмову сприйняв, як карму, що є сином зрадника. Попри це отримав техспеціальність.

1957-1960 рр. - майбутній серійний вбивця переживає нові проблеми. Служба в армії - переіод насмішок, знущань і сексуальних домагань з боку товаришів. Ненависть до людей зростала все більше.

Пошуки себе тривали. Після армії вже з освітою Андрій переїхав під Ростов-На-Дону. Поєднував роботу інженера з творчою професією. Паралельно писав статті для районної газети "Знамя". Проте це не приносило бажаного задоволення. Далі Андрій вступив на заочне відділення в Ростовський університет. Через 5 років отримав ще одну освіту. Андрій займав керівні посади в навчальних закладах.

Автор: 24smi.org
  Андрій Чикатило в суді
Андрій Чикатило в суді

Перша робота - посада голови райкомітету фізкультури і спорту (1965 рік). Спілкування з підлітками, спостереження та вивчення дитячої психології - це все цікавило Чикатило. Інтерес зростав.

У 1979 році Андрій стає учителем російської мови і літератури, завучем, згодом - директором. Однак попри стрімке кар'єрне зростання його звільнили. Бо почалися скарги на нібито домагання до дівчат.

З роками почав цікавитися не лише дівчатами. Обмацування хлопчиків приносило Чикатило задоволення. Подібні захоплення і заняття онанізмом не залишилися непоміченими учнями. Діти сміялися і відверто знущалися над Чикатило. При цьому били його і обзивали.

Автор: 24smi.org
  Андрій Чикатило з дружиною
Андрій Чикатило з дружиною

В Андрія була жінка та двоє дітей. З Фаїною він познайомився 1962 року. Їхній перший син помер одразу після пологів. Вже за рік жінка подарувала чоловікові доньку Людмилу. А в 1969 році з'явився Юрій.

Знайомі говорили про Чикатило, як про доброго, працьовитого, сімейного чоловіка

У сімейному житті була повна ідилія. Знайомі говорили про Чикатило, як про доброго, працьовитого, сімейного чоловіка. Проте саме він вселив у багатьох серцях страх. Батьки боялися за своїх дітей. 10 років оперативники намагалися вирахувати маніяка. А влада встигла навіть розстріляти невинного Олександра Кравченко, якого підозрювали в смерті першої жертви Чикатило. Нею стала 9-річна Олена Закотнова.

"Після того як ми зайшли в мазанку, я навалився на дівчинку. Вона кричала, а я затискав її рот руками... Ці крики доводили моє збудження до крайньої точки. Мені хотілося постійно все мацати і рвати. Коли я її душив, вона хрипіла. Саме в цей момент я відчув найяскравіший оргазм у своєму житті", - перше відверте інтерв'ю серійного вбивці.

Автор: 24smi.org
  Перша жертва Олена Закотнова і засуджений Олександр Кравченко
Перша жертва Олена Закотнова і засуджений Олександр Кравченко

1982 рік. Страх не дає спокою батькам і дітям. Міліція пару разів на місяць прочищає лісосмугу.

Кожне вбивство вражало жорстокістю. Хлопчикам він відрізав яєчка, дівчатам відгризав соски і вирізав їх статеві органи. Одяг жертв розривав і розкидав по окрузі. Численні ножові поранення, виймання очей і збочення за допомогою палиць приносили його неймовірне чоловіче задоволення.

У 1984 році маніяка вперше затримали. Головним доказом були сліди сперми. У той час вважалося, що сперма повинна збігатися з групою крові. Це зіграло Чикатило на користь. Незабаром його відпустили.

Автор: 24smi.org
  Арешт Андрія Чикатило
Арешт Андрія Чикатило

Вийшовши на свободу, протягом наступних шести років продовжував гвалтувати та вбивати. Тоді оперативники і взялися за операцію "Лісосмуга". Лише у 1990 році Чикатило вдалося затримати на станції вокзалу. Проте ненадовго, зафіксували прізвище і відпустили. Вже переглянувши згодом документи, ввели план "перехоплення". Затримали, коли той повертався з магазину. Тільки на 10-й день Чикатило почав говорити.

У суді вбивцю звинуватили в 56 вбивствах. Ще в декількох десятках злочинів його провину так і не довели

1992 року у суді вбивцю звинуватили в 56 вбивствах. Ще в декількох десятках злочинів його провину так і не довели. Чикатило засудили до розстрілу. Розлючені батьки жертв мріяли вчинити самосуд. Маніяка врятувала лише висока залізна клітка.

Автор: 24smi.org
  Жертви Андрія Чикатило
Жертви Андрія Чикатило

Сидів злочинець в Новочеркаській в'язниці. Написав багато листів президенту, просив про помилування. Проте всі прохання були відхилені. 14 лютого 1994 року Чикатила стратили, вистріливши в потилицю.

Убивчі знаки зодіака: в ФБР оприлюднили статистику злочинців по астрологічному принципу.

Зараз ви читаєте новину «Серійного маніяка визнали винним у 56 вбивствах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути