середа, 25 вересня 2019 11:50

Сергій Князєв подав у відставку: досягнення та скандали, пов'язані з його ім'ям

Автор: npu.gov.ua
  Очільник Національної поліції України 47-річний Сергій Князєв заявив, що подає у відставку.  Відповідну заяву передав міністру внутрішніх справ Арсену Авакову 24 вересня
Очільник Національної поліції України 47-річний Сергій Князєв заявив, що подає у відставку. Відповідну заяву передав міністру внутрішніх справ Арсену Авакову 24 вересня

Очільник Національної поліції України 47-річний Сергій Князєв заявив, що подає у відставку. Відповідну заяву передав міністру внутрішніх справ Арсену Авакову 24 вересня.

Причину такого рішення не пояснив.

"Я все сказав. Поки я був на посаді, у ЗМІ неодноразово з'являлись брудні історії, на які я не звертав уваги. Тому що знав, що роблю свою роботу правильно, чесно і мені ніколи було про це довго думати. Голова Національної поліції - це не політична посада і поліція - це не політичний орган", - сказав Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Князєв назвав головну перемогу Нацполіції

Практично вся кар'єра Сергія Князєва пов'язана з роботою у правоохоронних органах. Починав свій шлях на посаді рядового міліціонера у відділі охорони. На посаді очільника Нацполіції працював 1,7 року. Під його керівництвом відбулася низка змін у структурі Національної поліції.

Біографія

Народився Сергій Князєв у російському селищі Мстьорка В'язниковського району Володимирської області. Згодом родина переїхала до Білої Церкви. Тут Князєв навчався в школі. 2002-го закінчив Національну академію внутрішніх справ, а 2003-го отримав диплом магістра. Роботу в правоохоронних органах почав задовго до того – 1992-го він почав працювати міліціонером відділу охорони у Білій Церкві.

Кар'єра Князєва

З 1995-го Сергій Князєв перейшов на службу з відділу охорони до кримінального відділу. До 2008-го він пройшов кар'єрний шлях від оперуповноваженого кримінального розшуку до начальника кримінальної міліції Білої Церкви.

Першу керівну посаду отримав 2008-го. Саме тоді він очолив Управління карного розшуку Головного управління карного розшуку МВС у Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аброськін прокоментував своє звільнення

У листопаді 2014-го очолив кримінальну поліцію Донецької області, де саме тривали бойові дії. На Донеччині він виконував бойові завданні в АТО, а також брав участь у спецопераціях під час оборони Дебальцевого.

До призначення на посаду керівника Національної поліції також очолював Головне управління МВС у Закарпатській області, ГУ Нацполіції у Рівненській області та департамент карного розшуку поліції.

Має звання генерала 1-го рангу.

Поліція під керівництвом Князєва

За час керівництва Сергія Князєва було започатковано роботу підрозділів спеціального призначення КОРД - Корпус оперативно-раптової дії. Це універсальний підрозділ поліції для надання силової підтримки та проведення спеціальних операцій. Такий тепер є у кожному регіоні держави.

Розпочали роботу низки департаментів і підрозділів поліції: департамент протидії наркозлочинності; департамент стратегічних розслідувань; управління кримінального аналізу; академія патрульної поліції; департамент оперативної підтримки; служба детективів; запущено проект офіцер громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков масово звільняє начальників поліції

Також запроваджено комплексну систему відеоспостереження. За ініціативи Нацполіції в регіонах розвивається потужна система відеонагляду. Ситуаційні центри активно використовують відеоінформацію з понад 16 тис. камер відеоспостереження.

Сім'я та майно

Сергій Князєв розлучений, має трьох дітей та онучку. Старший син працює в поліції.

Уперше скандал через майно родини Князєвих розгорівся ще після призначення його на посаду. Тоді журналісти Bihus.info повідомили про 7 квартир,автопарк і численні земельні ділянки, зареєстровані на екс-дружину Князєва - Вікторію.

Автор: 24 канал
  Сергій Князєв із колишньою дружиною Вікторією  мають 3-х дітей і онучку. Подейкують, що саме  через скандал із колишньою подав у відставку
Сергій Князєв із колишньою дружиною Вікторією мають 3-х дітей і онучку. Подейкують, що саме через скандал із колишньою подав у відставку

У своїй декларації за 2018 рік він також вказував квартиру у Чабанах Києво-Святошинського району, яка зареєстрована на нього з дружиною та дітей. У декларації також є квартира у Броварах і 2 земельні ділянки у Київській і Житомирській області, зареєстровані на самого Сергія Князєва. А також вказана орендована у Києві квартира.

За роботу у Національній поліції Сергій Князєв протягом минулого року заробив 1 млн 98 тис 400 грн. Із них сплатив аліменти на понад 900 тис. грн. У готівці тримає 1 млн 300 тис грн, $10 тис. і €10 тис. У банку – ще 325 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацполіції почалися звільнення

Припускають, що Князєв подав у відставку саме через скандал із колишньою дружиною. У Польщі в окружній прокуратурі Замостя повідомили, що затримали на кордоні трьох українців і хорвата. Серед них була колишня дружина глави Нацполіції Сергія Князєва Вікторія. Мала €650 тис готівки. Польська поліція підозрює затриманих у відмиванні брудних коштів.

Сергій Князєв спростував інформацію. Мовляв, його колишня перетинала кордон із власником компанії, у якій працює. На кордоні саме керівник Вадим Каган заявив прикордонникам про наявність певної суми готівки. За словами керівника поліції, вона задекларована офіційно, а всі подактки сплачені.

Призначення Сергія Князєва на посаду очільника Нацполіції уряд підтримав одноголосно. Князєв — кандидат юридичних наук.  Захистив дисертацію 2013-го, має вчений ступінь. Але не бачив себе науковцем, розповідав. У грудні 2014-го отримав орден Данила Галицького — "За особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Князєв подав у відставку: досягнення та скандали, пов'язані з його ім'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути