середа, 20 березня 2019 18:53

СБУ зупинила міжнародний наркотрафік
4

Через Україну перевозили кокаїн
Фото: СБУ
Через Україну перевозили кокаїн
Через Україну перевозили кокаїн
Через Україну перевозили кокаїн

СБУ спільно з ізраїльськими колегами викрили та ліквідували міжнародний канал контрабанди кокаїну.

Оперативники української спецслужби наприкінці 2018 року отримали інформацію про існування каналу контрабанди кокаїну з Панами до Ізраїлю транзитом через Україну, повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час перевірки отриманих даних співробітники СБ України встановили, що наркотики перевозяться авіаційним транспортом прихованими у подвійних стінках багажу наркокур'єрів. Організаторами наркобізнесу є громадяни Ізраїлю та України. Гонорар курʼєрів становив від однієї до чотирьох тисяч доларів США за рейс. Для конспірації зловмисники використовували різних наркокур'єрів під час перевезення товару – одні доставляли кокаїн з Панами в Україну, інші ‒ з нашої країни до Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці грудня 2018 року до Панами вилетіли чергові наркокур'єри для доставки кокаїну в Україну. Вони мали повернутися на початку січня 2019 року, однак організатори каналу контрабанди декілька разів змінювали дату відльоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник конвою продавав наркотики

У середні січня 2019 року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" при проходженні митного контролю у двох громадян України виявили майже 3,5 кілограма кокаїну. Люди робили вигляд, що є подружньою парою. Кокаїн заховали у подвійних стінках валізи чоловіка. Він мав передати наркотики своєму брату одразу після поверненню в Україну.

"Під час проведення слідчих дій у межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури провели міжнародну контрольовану поставку валізи з кокаїном до Ізраїлю для викриття всіх осіб, причетних до протиправної діяльності. Унаслідок контрольованої поставки, у ході якої валіза ще тричі змінювала своїх власників на території України, в Ізраїлі затримано п'ятьох громадян, серед яких організатори каналу контрабанди", - повідомило СБУ.

Поліція затримала 38-річного жителя Львівської області, який налагодив контрабандне постачання в Україну наркотичних засобів та психотропних речовин з Європи.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зупинила міжнародний наркотрафік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути