пʼятниця, 28 квітня 2023 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв

СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв
СБУ затримала колаборанта, який вивіз із Харківщини до РФ понад 1 тис. т українського зерна. Фото: t.me/kharkivlife

Служба безпеки України затримала ще одного ворожого поплічника під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.

Зокрема спіймали колаборанта, який вивіз з Харківщини до Росії понад 1 тис. т українського зерна, заявили 28 квітня у пресцентрі СБУ.

"Зловмисником виявився 40-річний приватний підприємець з Куп'янського району, який займався вирощуванням та оптовим продажем сільськогосподарських культур. Після захоплення частини регіону він підтримав російських загарбників і добровільно почав співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією РФ. У серпні минулого року він отримав від агресора так званий "торговий патент на торгівлю зерном", – ідеться в повідомленні.

Колаборант узяв на себе "зобов'язання" щодо сплати податків до бюджету країни-агресорки. Протягом місяця він незаконно вивіз до Росії української пшениці на загальну суму майже 5 млн грн. Там він реалізовував агропродукцію російським монополістам і отримував від них розрахунок у рублях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали безробітного, який "зливав" ворогу позиції ЗСУ

"Після звільнення району зловмисник намагався залягти на дно і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру", – звітує відомство.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя. Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру. Одній із них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути