четвер, 27 квітня 2023 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Спіймали безробітного, який "зливав" ворогу позиції ЗСУ

Спіймали безробітного, який "зливав" ворогу позиції ЗСУ
СБУ затримала ворожого інформатора, який "здавав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який "здавав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані.

У зоні особливої уваги фігуранта були місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних сил України та СБУ на території міста, повідомила 27 квітня пресслужба відомства.

"Поплічник рашистів передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини. Крім того, він передавав агресору координати місцевих об'єктів залізничної інфраструктури. Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника під час виконання ним розвідувального завдання. Інформатором виявився безробітний мешканець Лимана, який перебував "на зв'язку" з бойовиком окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ", – ідеться в повідомленні.

За вказівкою агресора його поплічник обходив територію звільненого міста і фіксував локації українських захисників та інфраструктурних об'єктів. Потім ворожий інформатор передавав отримані відомості бойовику через заборонену російську соцмережу "Однокласники".

Фігуранту повідомили про підозру. Йому загрожує до 15 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спіймала одразу двох колаборанток, які ховалися від правосуддя

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України викрила ще одного поплічника ворога, який "наводив" російські артудари по військових об'єктах на Донеччині. Зловмисником виявився мешканець Білозерського району, який у липні минулого року дистанційно вийшов на окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Зраднику загрожує до 15 років ув'язнення.

Він збирав для загарбників інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на Бахмутському напрямку. Особливо ворога цікавили розвіддані щодо розташування радіолокаційних станцій українських військ. Крім того, фігурант передавав загарбникам координати базування українських військових на території регіону. Потім за його наводкою росіяни здійснювали артилерійські обстріли військових об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали безробітного, який "зливав" ворогу позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути