Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2020 10:06

Самогубство українського полярника в Антарктиді: розповіли про причини

Самогубство українського полярника в Антарктиді: розповіли про причини
Український полярник Василь Омелянович вкоротив собі віку на українській станції "Академік Вернадський" в Антарктиді. Фото: facebook.com/Oleksandr Makhov

Український полярник Василь Омелянович, який повісився на українській станції "Академік Вернадський" в Антарктиді, міг зробити це через кохання.

Його друзі впевнені, що причиною самогубства стала зрада його коханої жінки прямо на станції, повідомив журналіст Олександр Махов.

"Жінка мала залишитися на станції на рік разом із Василем у складі експедиції. Натомість вирішила повернутися в Україну з новим коханцем, який працював на станції системним адміністратором. А Василь, який залишився на станції один, повісився", - переказує слова друзів журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лежала роздягнута на березі лиману: у поліції розповіли про самогубство 14-річної дівчини

Тіло Василя - на станції, й не відомо, коли його зможуть забрати. Сама жінка зараз у Чилі, бо експедиція через карантин не може добратися в Україну.

Журналіст додав, що понад 20 років на українську станцію не їздили жінки в експедицію, після того як під час другої експедиції у 1990-х між полярниками стався любовний роман.

35-річного Василя Омеляновича знайшли мертвим на станції "Академік Вернадський" 8 травня. Був кухарем 25-ї Української антарктичної експедиції. У Національному антарктичному науковому центрі Василя характеризують як скромну людину та майстра своєї справи. Повідомляли, що до самогубства його підштовхнули особисті проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Самогубство українського полярника в Антарктиді: розповіли про причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути